Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΓΝ Φιλιατών: Απεργιακή συγκέντρωση στο φόντο απολύσεων στην καθαριότητα

Μία από τις μαζικότερες ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΓΝ Φιλιατών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 19 Δεκεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Αφορμή της κινητοποίησης αποτέλεσε η 24ωρη απεργία των υγειονομικών που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και η δίωρη στάση εργασίας που αποφάσισε το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας, έπειτα από αίτημα των εργολαβικών καθαριστριών του ΓΝ Φιλιατών, των οποίων επίκειται άμεση απόλυση επί πιθανής λήξης της σύμβασης του εργολαβικού συνεργείου με το νοσοκομείο.

τη συγκέντρωση συμμετείχαν οι καθαρίστριες του νοσοκομείου, με πανό και γραπτό κείμενο, προτάσσοντας ως βασικό αίτημα πάλης να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια. Παράλληλα, έθεσαν ως επίδικο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στα δεδομένα που υπήρχαν έως τώρα. Αυτά της επισφαλούς εργασίας, υπό το καθεστώς της τρομοκρατίας για απόλυση, με μισθούς πείνας, χωρίς καμία άδεια ή ρεπό.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή στη συγκέντρωση των υπόλοιπων εργαζόμενων του νοσοκομείου, τόσο με χαρακτήρα αλληλεγγύης προς τις καθαρίστριες όσο και θέτοντας την ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων και προσλήψεων επιπλέον μόνιμου προσωπικού.

Πέραν της επιτροπής αγώνα καθαριστριών ΓΝΦ, με πανό συμμετείχε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και η Ταξική Πορεία Υγειονομικών. Προηγήθηκε μοίρασμα προκήρυξης της Ταξικής Πορείας στον εργασιακό χώρο και κάλεσμα στη συγκέντρωση.


Οι τοποθετήσεις των συναγωνιστών της Ταξικής Πορείας προσπάθησαν να αναδείξουν την αναγκαιότητα του μαζικού, συλλογικού και παρατεταμένου αγώνα όλων των εργαζομένων, καθώς και της οργάνωσης του αγώνα με υποκείμενο τους ίδιους τους εργαζόμενους, κόντρα σε κυβερνητικές και συνδιαχειριστικες λογικές. Κανένας διάλογος από αντιπροσώπους με την εργοδοσία και τη διοίκηση δεν θα δώσει τη λύση. Τονίστηκε πως οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να παλέψουν για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με Δικαιώματα, να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό.

Τέλος, η Ταξική Πορεία έθεσε ως επιτακτική ανάγκη τη συνέχιση του αγώνα των καθαριστριών με κινητοποιήσεις, έχοντας στο πλάι τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου, καθώς επίσης και την ανάγκη ανάδειξης στην τοπική κοινωνία και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το θέμα με στόχο το δυνάμωμα του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: