Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Απεργιακή συγκέντρωση κόντρα στην απαγόρευση


 Κόντρα στην απαγόρευση της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας έπειτα από το κάλεσμα αριστερών οργανώσεων - συλλογικοτήτων. Το κάλεσμα στηρίχθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Εργαζομένων, την Ταξική Πορεία και τις Αγωνιστικές Κινήσεις. Υπήρχε για άλλη μια φορά ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης, σπεύδοντας να περικυκλώσουν από τα πρώτα λεπτά τους συγκεντρωμένους. Παρ' όλα αυτά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, φωνάζοντας ο κόσμος που παρευρέθηκε συνθήματα ενάντια στη νέα αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι εχθρικές διαθέσεις του συστήματος απέναντι στον κόσμο της δουλειάς, τον κόσμο που ασφυκτιεί και αντιδράει φαίνονται με κάθε τρόπο. Είναι λαϊκή υπόθεση να μην περάσει η αντιδραστική ατζέντα της κυβέρνησης! Και είναι καθήκον από μεριάς των δυνάμεων που αναφέρονται στην αριστερά και στο κίνημα να συμβάλουν προκειμένου ν' αναπτυχθούν λαϊκοί αγώνες για την ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Απέναντι σ' αυτό το κλίμα, το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά έδειξε υποταγή στην κυβερνητική πολιτική, καλώντας μαζί με τις συστημικές παρατάξεις σε συμβολικές κινητοποιήσεις εκπροσώπων των ΔΣ στα σωματεία. Στην ίδια λογική που έχουν ακολουθήσει όλο το προηγούμενο διάστημα και χωρίς να καλούν τον κόσμο να αγωνιστεί και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, οι δυνάμεις του ΚΚΕ με τη στάση τους βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη λαϊκών, μαζικών και μαχητικών αγώνων. Τέτοιες πρακτικές δεν εξυπηρετούν σε τίποτα τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και τους αγώνες του λαού, αλλά αντίθετα τον αφήνουν στο περιθώριο, θεατή στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του.

Θα πρέπει το επόμενο διάστημα να βρεθούμε στο δρόμο και να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ιμπεριαλισμού. Επειδή ο μόνος φραγμός στα σχέδιά τους είναι οι αντιστάσεις μας, κι επειδή μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: