Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Ξάνθη

 

Για μια ακόμη φορά έσπασαν οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης στη Ξάνθη. Αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αντεργατική πολιτική, την πολιτική που αδιαφορεί για την υγεία και τη ζωή του λαού, την πολιτική που επιχειρεί να ρίξει σε καραντίνα τους αγώνες μας. Στη συνέχεια έγινε πορεία, στην κεφαλή της οποίας τέθηκε το πανό συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (μεταξύ των οποίων το ΚΚΕ(μ-λ) και η Ταξική Πορεία) και ακολούθησε το πανό του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης. Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου μετά από σύντομη παραμονή διαλύθηκε χωρίς καθόλου "απώλειες".

Η αστυνομία είχε από νωρίς περικυκλώσει την Αντιπεριφέρεια, ενώ είχε έντονη παρουσία και σε άλλα σημεία του κέντρου. Απαίτησε (με ήπιο τρόπο είναι αλήθεια) να διαλυθεί γρήγορα η συγκέντρωση και να μη γίνει πορεία, αλλά τελικά υποχώρησε και απλώς την παρακολούθησε από κάποια απόσταση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως στις 17 Νοέμβρη, έτσι και στην Απεργία, καθοριστικό ρόλο στο να γίνει συγκέντρωση και πορεία έπαιξε η κοινή δράση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έβγαλαν κοινό ανοιχτό κάλεσμα και κινητοποίησαν κάποιον κόσμο. Κάλεσμα έβγαλε και ο α/α χώρος ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση και την πορεία χωρίς πανό. Από τους "επίσημους" μόνο η ΕΛΜΕ κάλεσε και έκανε με τριμελή αντιπροσωπεία συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο (Αντιπεριφέρεια), ενώ η πρόεδρος της (ΔΑΚΕ) δήλωσε στον αστυνομικό διοικητή ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους συγκεντρωμένους!!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αυτή τη φορά πρωτοτύπησαν. Αντί για κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο του καπνεργάτη (όπως έκανα στις 17 Νοέμβρη και πέρσι την πρωτομαγιά) έκαναν παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: