Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

 


Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έρχεται σε μια περίοδο που η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία αντιμετωπίζουν μία άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στα δικαιώματά τους. Το δικαίωμα στην υγεία και στην περίθαλψη, το δικαίωμα στη δουλειά, οι δημοκρατικές ελευθερίες, το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή έχουν μπει στο στόχαστρο από την άρχουσα τάξη της χώρας και την κυβέρνηση της ΝΔ που την εκπροσωπεί, με τον πιο ωμό και προκλητικό τρόπο. Αξιοποιούν με αμείωτο ρυθμό τα δεδομένα που γεννά και τροφοδοτεί η πανδημία για να σκληρύνουν την επίθεση τους απέναντι στο λαό, θέλοντας να ξεμπερδέψουν μια και καλή με μια σειρά κατακτήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος που αποτελούν αγκάθι για τις δυνάμεις του συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης που έχουν επιβάλει τις τελευταίες ημέρες, μπροστά στον εορτασμό της επετείου για το Πολυτεχνείο! Η ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη και τα αιτήματα που έθεσε αποτελούν μέχρι σήμερα βαθιά πληγή για την άρχουσα τάξη της χώρας και γι΄αυτό θέλει να τα κάνει να διαγραφούν από τη συλλογική μνήμη του λαού μας, να τα βάλει στο γύψο!

Επικαλούνται τάχα τον υγειονομικό κίνδυνο για να απαγορεύσουν την πορεία στις 17 Νοέμβρη, την ίδια ώρα που με την εγκληματική πολιτική τους έχουν αφήσει εντελώς εκτεθειμένο το λαό απέναντι στην πανδημία. Οι ίδιοι που διέλυσαν τις δομές υγείας, που έκλεισαν νοσοκομεία, που εδώ και τόσους μήνες αρνούνται συνειδητά να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ και να προσλάβουν υγειονομικό προσωπικό, τώρα παριστάνουν με περισσή υποκρισία τους υπερασπιστές της δημόσιας υγείας! Οι ίδιοι που ευθύνονται για το στοιβαγμό του λαού στα ΜΜΜ και των εργατών στα εργοστάσια, που δεν παίρνουν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, επικαλούνται τώρα τον υγειονομικό κίνδυνο για να χτυπήσουν το δικαίωμα του λαού μας να διαδηλώσει και να τιμήσει και φέτος στο δρόμο του αγώνα την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση με άκρως προκλητικό και ξεδιάντροπο τρόπο θέλει να στείλει το μήνυμα πως όποιος τολμά και ορθώνει ανάστημα, όποιος αγωνίζεται απέναντι στην εγκληματική πολιτική τους θα καταστέλλεται. Την ώρα που ο λαός κυριολεκτικά στενάζει και παλεύει για την επιβίωσή του, κάνει επίδειξη δύναμης, κατεβάζει την αστυνομία στους δρόμους, καταπατά το άσυλο και προβαίνει σε δεκάδες συλλήψεις, χτυπά αγωνιστές, εφαρμόζει με κάθε ευκαιρία το νόμο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Παράλληλα, με πρόσχημα την πανδημία προχωρά σε μια σειρά κατασταλτικά μέτρα, επιβάλλει το lock down, απαγορεύει την κυκλοφορία, εντείνει σε ασφυκτικό βαθμό την πολιτική της φασιστικοποίησης, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει το λαό κλεισμένο και τρομοκρατημένο στα σπίτια του, ανήμπορο να αντιδράσει στο ζοφερό μέλλον που του ετοιμάζουν.

Οι δυνάμεις του συστήματος θωρακίζονται απέναντι στις αντιστάσεις του λαού γιατί σκοπεύουν να εντείνουν την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική τους!

Το μόνο που έχει να τάξει η κυβέρνηση και άρχουσα τάξη  στο λαό είναι φτώχεια και εξαθλίωση, την ίδια ώρα που παραχωρούν τα πάντα στα ξένα αφεντικά τους. Έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και την εμπλέκουν σε πολεμικούς κινδύνους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το λαό και την εργατική τάξη, προωθώντας τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους.

Ταυτόχρονα, με το νέο αντεργατικό τερατούργημα που έχουν στα σκαριά, ετοιμάζονται να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο, στο οποίο οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς δικαιώματα! Έχοντας στρώσει το έδαφος μέσα από τις ΠΝΠ που ψήφισαν το προηγούμενο διάστημα (δήθεν σαν έκτακτα μέτρα, τα οποία στην πραγματικότητα ήρθαν για να μείνουν) και έχοντας κάνει σοβαρά βήματα στην πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τώρα με το νέο νομοσχέδιο θέλουν να καταργήσουν το ίδιο το 8ωρο και την αμοιβή της υπερωριακής εργασίας! Το νέο μοντέλο που οραματίζονται είναι αυτό του εργαζόμενου- λάστιχο, που θα δουλεύει όποτε, όσο και με ό,τι αμοιβή επιβάλλει η εργοδοσία, θα είναι μόνιμα διαθέσιμος στις ακόρεστες ορέξεις του εργοδότη του!

Γι΄αυτό άλλωστε, παράλληλα με το βάθεμα του εργασιακού μεσαίωνα, προωθούν το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στο συνδικαλισμό και στην απεργία. Θέλουν να επιβάλουν τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους στη λειτουργία και στις αποφάσεις των σωματείων, για να προλάβουν τα εργατικά ξεσπάσματα που θα γεννήσει η βάρβαρη πολιτική τους. Στόχος τους είναι να βγάλουν τον ταξικό συνδικαλισμό στην παρανομία και να ποινικοποιήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, να τσακίσουν κάθε δυνατότητα της εργατικής τάξης και του κόσμου της δουλειάς να οργανώνεται, να αντιστέκεται και να διεκδικεί!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Απέναντι στην εγκληματική πολιτική τους να απαντήσουμε με μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα!

Κόντρα στο όργιο καταστολής και τρομοκράτησης στο οποίο έχει προχωρήσει όλες τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, να απαντήσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στη διαδήλωση στις 17 του Νοέμβρη!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ! ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!

Η Ταξική Πορεία έχει συνυπογράψει το κείμενο της ανοιχτής σύσκεψης αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 6/11 στο ΕΚΑ, η οποία καλεί στον εορτασμό της 47ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: