Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΘΗΝΑ: Μαζική απεργιακή συγκέντρωση κόντρα στην απαγόρευση

Με μια μαζική διαδήλωση απ' την Πλατεία Κλαυθμώνος ως την Ομόνοια ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που είχαν καλέσει εργατικά σχήματα και σωματεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Εκατοντάδες εργαζόμενοι από διάφορους χώρους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση, έσπασαν το κλίμα απαγόρευσης και τρομοκρατίας που θέλησε να επιβάλει όλες τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ. 



Πάντα φυσικά με την αμέριστη βοήθεια των έμμισθων ΜΜΕ, αλλά αυτή τη φορά και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που νομιμοποίησαν το κλίμα απαγόρευσης και την υποκριτική επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας, από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να προπαγανδίσουν την υπόθεση της απεργίας και την ανάγκη μαζικής συμμετοχής των εργαζόμενων, αλλά δεν κάλεσαν καν απεργιακές συγκεντρώσεις. Πολλές μάλιστα από τις καθεστωτικές παρατάξεις θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να αποσύρουν και την υπογραφή τους στην προκήρυξη της Απεργίας (δεξιές παρατάξεις πρότειναν ανοιχτά την αναστολή της).



Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΠΑΜΕ που μέχρι τελευταία στιγμή δεν πρότεινε κανένα μαζικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους. Και μπορεί μερικές δεκάδες στελέχη του να πραγματοποίησαν συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης έξω απ΄το υπουργείο Εργασίας, για να βγουν απ΄την υποχρέωση, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την ευθύνη που φέρνουν για τη συνολική στάση τους, που απέτρεπε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και τελικά να απεργήσουν (διότι οι εργαζόμενοι δεν απεργούν για να κάτσουν στα σπίτια τους!).



Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν ενεργά στην Πρωτοβουλία Εργατικών Σχημάτων που είχε συγκροτηθεί πριν τη 17η Νοέμβρη και κάλεσε την απεργιακή συγκέντρωση, καλούσαν όλες τις προηγούμενες ημέρες στην απεργιακή συγκέντρωση και παρέμβηκαν με συγκροτημένο μπλοκ τόσο στη συγκέντρωση όσο και στη διαδήλωση. Οι αγώνες ενάντια στην αντεργατική πολιτική βρίσκονται μπροστά μας. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά προετοιμάζεται για ακόμη εντονότερη επίθεση. Το νομοσχέδιο Βρούτση περιμένει προς κατάθεση στη Βουλή, ενώ η έκθεση Πισσαρίδη αποτελεί το έδαφος πάνω στο οποίο θα πατήσουν τα επόμενα αντεργατικά μέτρα.

Ταξική Πορεία
26/11/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: