Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Πέμπτη 12 Νοέμβρη: Κινητοποίηση στα νοσοκομεία!

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζει ακάθεκτο ν’ απειλεί τις ζωές μας, ενώ η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή του. Με απαγορεύσεις και καταστολή, λουκέτα, πρόστιμα, εργαζόμενους σε αναστολή και σε εκ περιτροπής εργασία, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μας «προστατεύει». Την ίδια ώρα, στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες που λειτουργούν κανονικά ο ιός θερίζει, αφού για τους εργοδότες η αξία της ζωής των εργαζόμενων τους στοιχίζει λιγότερο από τα μέτρα προστασίας. Τα γυμνάσια και τα λύκεια κλείνουν παρ’ όλο που ως τώρα η επιτροπή των ειδικών μας διαβεβαίωνε ότι ο ιός ακόμη και με 28 μαθητές στην τάξη «δεν κολλάει». Τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία κι οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν ανοικτά γιατί, προς το παρόν για τους ειδικούς, είναι «ασφαλείς χώροι». Όπως είναι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει με προσλήψεις και οχήματα, αλλά προωθεί την ιδιωτικοποίηση που σχεδιάζεται χρόνια.

Στα νοσοκομεία η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτερεύει. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό (μόνο την τελευταία χρονιά μειωθήκαμε κατά 5.000), εμφανίζοντας σαν προσλήψεις ακόμη και τις ανανεώσεις συμβασιούχων που δουλεύουν ήδη. Οι άδειες σταμάτησαν και πάλι, συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας παραμένουν στην πρώτη γραμμή, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ παραβιάζονται συνεχώς αφού δεν υπάρχουν εργαζόμενοι ν' αντικαταστήσουν όσους πρέπει να μπουν σε καραντίνα, γιατροί με «εντέλλεσθε» υπερεφημερεύουν (με ό,τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια τη δική τους και των αρρώστων) και εργαζόμενοι μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βουλώσουν τρύπες. Οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία, με πολλά κρούσματα κι οι ίδιοι, εκπέμπουν SOS αλλά η κυβέρνηση επιμένει και τα ΜΜΕ συνηγορούν ότι πάμε «σχετικά καλά».

Τα πολυδιαφημισμένα κρεβάτια ΜΕΘ κοντεύουν ήδη να καλυφθούν, αν και όπως παραδέχτηκε η κυβέρνηση και η επιτροπή των σοφών έτσι κι αλλιώς γίνεται ένα είδος διαλογής για το ποιος θα μπει στη ΜΕΘ. Δεκάδες διασωληνωμένοι, όπως και πριν, νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Άρον-άρον μη COVID ασθενείς ΜΕΘ μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές επιδεινώνοντας την ήδη ευαίσθητη κατάστασή τους, με ακόμη πιο αυξημένη αποζημίωση απ’ το Μάρτη. Ακόμα και για τα κρεβάτια ΜΕΘ από δωρεές δεν προσλαμβάνουν προσωπικό, αλλά λειτουργούν μέρος τους με μετακινήσεις. Το μόνο που κάνουν είναι να κλείνουν κλινικές και ν’ αναστέλλουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όσων δεν έχουν για να πάνε στον ιδιωτικό τομέα και για την τσέπη όσων δεν μπορούν να το αποφύγουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα δεν νοιάζεται ούτε για την υγεία του λαού ούτε και για την ασφάλεια τη δική μας. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να χρεώσει στο λαό και τη νεολαία την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει και να τη χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για να προχωρήσει την επίθεση σε κάθε μας δικαίωμα. Ετοιμάζει ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που θέλει να σαρώσει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να επιβάλει ασφυχτικό έλεγχο στα σωματεία, να νομιμοποιήσει τις απλήρωτες υπερωρίες, να ποινικοποιήσει τις απεργίες, τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις μας.

Μόνη μας ευθύνη είναι να οργανωθούμε και να παλέψουμε μαζικά για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ!

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ –  ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ!
  • ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ! ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ!
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  • ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: