Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση διαλύει τα Νοσοκομεία και χρησιμοποιεί για «δούρειο ίππο» τους ιδιώτες γιατρούς

    Μετά από τηλεδιάσκεψη του Υπουργού υγείας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και  τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας,  ανακοινώθηκε η πρόσκληση για εργασία ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία με ειδικές συμβάσεις  για 6 μήνες και με δυνατότητα παράτασης  για άλλους 6, ενώ θα μπορούν να διατηρούν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Με δραματικούς τόνους μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τους ιδιώτες γιατρούς να προστρέξουν «να ενισχύσουν το ΕΣΥ» και «να συνεχίζει να διεκδικεί ο ΙΣΘ την ευρύτερη σύμπραξη και αλληλοϋποστήριξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα». Μάλιστα, πολύ ωραία. Κοιμηθείτε ήσυχα. Θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

    Αυτό φυσικά, αλλά και το υπερεπείγον του πράγματος, αποκαλύπτει ξεκάθαρα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία, η οποία δεν είναι απλά οριακή αλλά έχει ξεπεράσει κατά πολύ το σημείο που ήταν διαχειρίσιμη. Οι δεκάδες καθημερινοί θάνατοι, οι δεκάδες εισαγωγές σε μια εφημερία και η αδυναμία διασωλήνωσης όσων την χρειάζονται λόγω έλλειψης ΜΕΘ και προσωπικού, το αποδεικνύουν. Τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει, τα ιδιωτικά δε θέλουν να δέχονται ανασφάλιστους ασθενείς και το προσωπικό έχει εξουθενωθεί. Τον ξέρουμε τον ένοχο κι είναι γνωστή η αιτία.

    Η κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία της,  κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην  πάρει  μέτρα, που θα προστατεύσουν πραγματικά τη ζωή του λαού και επιμένει σε μπαλώματα.  Αρνείται πεισματικά να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να εξοπλίσει τα νοσοκομεία, να ανοίξει και να στελεχώσει τις ΜΕΘ, γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρεται για την υγεία του κόσμου. Αυτό που τη νοιάζει είναι το να “σώσει την παρτίδα”, να μεταφέρει την ευθύνη στο λαό, τη νεολαία, τους υγειονομικούς και να μην επωμιστεί το τεράστιο πολιτικό κόστος. Κάνει ταξικές επιλογές και εγκληματεί σε βάρος του λαού. Συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της υγείας.

    Άλλο ένα ζήτημα που έρχεται στο προσκήνιο ξανά, είναι η επιμονή στις ιδιωτικοποιήσεις και η πλήρης καθιέρωση  ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στο ΕΣΥ. Φυσικά και το μέτρο αυτό είναι ένα ακόμα βήμα, το οποίο θα ενισχύσει  τις πολυπόθητες  για την κυβέρνηση και πολυδιαφημισμένες συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου ότι προσφέρεται για πολιορκητικός κριός για μια ακόμα φορά ο  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Ήταν αυτός που στις αρχές του χρόνου στο ρόλο του λαγού, πρότεινε να μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Οι μάσκες έπεσαν και η υποκρισία ξεχείλισε!

    Ακόμη και σε αυτήν τη συγκυρία λοιπόν, που χάνονται ζωές, η κυβέρνηση αυτό που κυρίως φροντίζει είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και να εξυπηρετεί  τις αντιλαϊκές και αντεργατικές του ορέξεις. 

Αυτή η πολιτική μπορεί να απαντηθεί μόνο με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΠΑΛΗ.

ΙΣΗ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

11 Νοέμβρη 2020

Ταξική Πορεία

                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: