Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/11


Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής, με το οποίο αντιμετωπίστηκαν οι συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ύστερα από την προκλητική απόφασή της να απαγορεύσει τις πορείες εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη, μια απόφαση η οποία παραπέμπει στις πιο μαύρες περιόδους αυτής της χώρας, έδωσε εντολή στις τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποίησε την Τρίτη να απαντήσουν με ωμή βία στην προσπάθεια του λαού μας να διαδηλώσει. 

Τις προηγούμενες ημέρες, είχε εξαπολύσει μία συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης όσων εναντιώνονταν στη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση, με απειλητικά τηλεφωνήματα και πρόστιμα σε αγωνιστές που καλούσαν στην διαδήλωση, με συλλήψεις και με προκλητική αστυνομοκρατία στο χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη χώρα. Με την αγαστή βοήθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης φυσικά, τα οποία για άλλη μια φορά έπαιξαν επάξια το ρόλο τους, ρίχνοντας τόνους λάσπης στις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και της νεολαίας και συμβάλλοντας στο κλίμα τρομοκράτησης. 

Παρ΄ όλα αυτά, οι απαγορεύσεις έσπασαν στην πράξη, με χιλιάδες λαού να αψηφά την επίδειξη δύναμης από την πλευρά του κράτους και να κατεβαίνει στο δρόμο να διαδηλώσει! Η απάντηση ήταν η υστερία κρατικής καταστολής, με αύρες, χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς, χημικά, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου με τους ξυλοδαρμούς, τη βία, το κυνηγητό στα στενά, ακόμα και σε σπίτια αγωνιστών, σοκάρουν και εξοργίζουν κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο. Αυτή η οργή πρέπει να εκφραστεί στο δρόμο! Κόντρα στον αυταρχισμό και την προκλητικότητα της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών ο λαός μας έχει χρέος να ορθώσει το ανάστημά του, να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του.

Έχει καταρρεύσει το παραμύθι της προφύλαξης της δημόσιας υγεία που τάχα υπερασπίζεται η κυβέρνηση! Πώς προφύλαξαν τη δημόσια υγεία οι επιθέσεις της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις που τηρούσαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Ποιος ευθύνεται για το συνωστισμό των διαδηλωτών, ο οποίος συνέβη μόνο όταν περικυκλώθηκαν σε ασφυκτικό κλοιό από τις αστυνομικές δυνάμεις; Γιατί αφαιρούνταν οι μάσκες από τους συλληφθέντες, οι οποίοι στοιβάζονταν στα κρατητήρια ο ένας δίπλα στον άλλο; Η υποκρισία της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική! Είναι σαφές ότι η προφύλαξη από την πανδημία δεν αποτελεί παρά πρόσχημα για να εντείνει την αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση. Για να σαρώσει δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, εξασφαλίζοντας ότι δε θα υπάρξουν αντιδράσεις και προσπάθειες οργάνωσης της πάλης του λαού μας. Αν νοιάζονταν άλλωστε για την υγεία μας, θα έκαναν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και θα έφτιαχναν νέες ΜΕΘ και δε θα βρισκόμασταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση του συστήματος υγείας. 

Πρέπει να γίνει πλατιά κατανοητό ότι η απαγόρευση της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο δεν ήταν μια έκτακτη συνθήκη, είναι αυτό που οραματίζεται η ντόπια άρχουσα τάξη για το μέλλον. Καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις ΧρυσοχοΪδη για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις από δω και μπρος. Την ίδια ώρα που η επίθεση προχωράει με αμείωτους ρυθμούς και το μόνο που έχουν να μας τάξουν είναι φτώχεια κι εξαθλίωση, θέλουν ο λαός να λουφάξει, να κλειστεί φοβισμένος στα σπίτια του και να τους αφήσει το πεδίο ελεύθερο για να εντείνουν την εγκληματική πολιτική τους. 

Να μην τους περάσει! Ήδη μπροστά μας έχουμε τη μάχη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση που έρχεται να διαμορφώσει ένα εργασιακό κάτεργο, στο οποίο ουσιαστικά οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. Η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση του 8ώρου και της υπερωριακής αμοιβής, το τσάκισμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι το εργασιακό μέλλον που διαμορφώνει το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τον κόσμο της δουλειάς. Μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου, η οποία είναι θέμα χρόνου, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης! 

Πρώτος σταθμός στη μάχη αυτή είναι η απεργία στις 26 του Νοέμβρη. Μια απεργία που καλείται να αναμετρηθεί με το κράτος καταστολής που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μια απεργία που πρέπει να στηριχτεί πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους, κόντρα στην απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών, ακόμη και αυτών που την προκήρυξαν. Είναι βέβαιο ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις στα συνδικάτα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πιέσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα
να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, ώστε αυτή να πάρει πανελλαδικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά.

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη, όχι μόνο γιατί το νομοσχέδιο που βρίσκεται προ των πυλών βαθαίνει κατά πολύ τον εργασιακό μεσαίωνα, αλλά και γιατί η δυνατότητα οργανωμένης απάντησης από την πλευρά του εργατικού λαϊκού κινήματος αμφισβητείται με πρωτόγνωρο και επικίνδυνο τρόπο. Η μόνη απάντηση απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και στην ωμή κρατική καταστολή και επιβολή που τη συνοδεύει, βρίσκεται στην μαζική και ανυποχώρητη πάλη του λαού μας και των εργαζομένων!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΜΑ 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 26/11


Δεν υπάρχουν σχόλια: