Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα. Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες ενός  κρεσέντο απαγορεύσεων, απειλών και καταστολής. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει ανοιχτά οποιαδήποτε πολιτική δράση στρέφεται εναντίον της και κατά της πολιτικής της.

Το πρωί της Τετάρτης 24/11 αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ προσήγαγαν τον πρόεδρο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην προσπάθειά του να παρευρεθεί έξω από τεχνική εταιρία για παρέμβαση του σωματείου εν όψει της απεργίας στις 26 Νοέμβρη.  Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, δεν είναι τυχαίο. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές μελών του ΣΕΚ στη λαϊκή αγορά της Ν. Ιωνίας και έξω από το πολυτεχνείο για μοίρασμα φυλλαδίων και ανάρτηση πανό για την απεργία αντίστοιχα. Όλα τα περιστατικά αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης  του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας που εκτυλίχθηκε τόσο πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου και συμβάλουν αποφασιστικά στη  διαμόρφωση κλίματος φόβου εν όψει της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. 

Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θυσιάζουν καθημερινά ζωές. Αυτοί που διέλυσαν το σύστημα υγείας με τις πολιτικές που προωθούσαν τα προηγούμενα χρόνια, τώρα ρίχνουν τις ευθύνες στην «ατομική συμπεριφορά». Μεταφέρουν τις επιπτώσεις της κρίσης χωρίς κανένα δισταγμό στις πλάτες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να αναβαθμίσουν την εργασιακή βαρβαρότητα. Το νέο εργασιακό τοπίο θυμίζει κάτεργο χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελευθερίες. Η καταστολή, η τρομοκρατία, η ένταση της φασιστικοποίησης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεσης που έρχονται να δέσουν  και να θωρακίσουν την κυριαρχία τους. 

Η προσπάθεια του κράτους να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία πρέπει να πέσουν στο κενό. Μόνος τρόπος η μαζική λαϊκή πάλη. Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία αποτελεί η μαζικοποίηση της απεργίας, η αμφισβήτηση στη πράξη των νέων απαγορεύσεων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


    ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

24/11/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια: