Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΚ

            Οι απαγορεύσεις και η ένταση της φασιστικοποίησης συνεχίζονται και  εν όψει της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους δε σταματούν να τρομοκρατούν και να διασπείρουν το φόβο. Αφού απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις για τον εορτασμό του πολυτεχνείου, και τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων, αφού κατέβασαν τις αύρες και έπνιξαν στα δακρυγόνα τις συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την χώρα, αφού προσήγαγαν εκατοντάδες και συνέλαβαν δεκάδες αγωνιστές, τώρα έρχονται να χτυπήσουν τις συγκεντρώσεις για την απεργία στις 26 Νοέμβρη και να ποινικοποιήσουν  κάθε  προσπάθεια μαζικοποίησης της.

Οι πρόσφατες προσαγωγές μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Σάββατο 21/11 στη λαϊκή της Ν. Ιωνίας στην Αθήνα, ενώ μοίραζαν προπαγανδιστικό υλικό για την απεργία  με τη κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή» και  κάλεσμα σε «απαγορευμένη συγκέντρωση»,  δείχνει το τρόπο που το κράτος και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κάθε προσπάθεια συλλογικής αντίστασης και διεκδίκησης.

Βρισκόμαστε ακριβώς στη φάση που η έξαρση της πανδημίας και οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας στοιχίζουν καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Μοναδική απάντηση για το σύστημα αποτελεί η «ατομική ευθύνη», τα μέτρα καταστολής, ο εγκλεισμός, τα χιλιάδες πρόστιμα, η γενίκευση του φόβου. Ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά το κεφάλαιο έκανε ξεκάθαρο πως θα αξιοποιήσει την νέα κρίση σαν μια τεράστια ευκαιρία. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μεταφέρει ατόφιες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει νέο κύκλο αντεργατικής επίθεσης με τον κατάπτυστο και βάρβαρο νόμο Βρούτση.  

Η κυβέρνηση και το κράτος γνωρίζουν πολύ καλά ότι η υγειονομική ασφυξία, η γενίκευση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η αντεργατική επέλαση και η εκτίναξη της ανεργίας δημιουργούν συνθήκες γενικευμένης δυσαρέσκειας και προμηνύουν ξεσπάσματα και εκρήξεις. Ακριβώς αυτές τις εξελίξεις φοβούνται οι κυβερνώντες και θωρακίζονται με κάθε μέσο.

Χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία, επεμβαίνουν στα εσωτερικά των σωματείων, απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις, διαμορφώνουν ένα νομικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα τρομοκρατικά σχέδια τους. Χτυπούν και καταστέλλουν με ωμό τρόπο κάθε κοινωνική ομάδα που διαδηλώνει και διαμαρτύρεται. Το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί , οι φοιτητές και ιδίως οι μαθητές δέχθηκαν την ωμή καταστολή του κράτους. Σε αυτή τη δύσκολή συνθήκη δε δίστασαν να χτυπήσουν ακόμη και διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς. Τώρα, τρομοκρατούν ακόμη και όσους μοιράζουν προπαγανδιστικά φυλλάδια. Η τρομοκρατία, η φασιστικοποίηση και η καταστολή ήρθαν για να μείνουν, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεσης και ο μόνος τρόπος να απαντηθούν είναι η μαζική λαϊκή πάλη, η οργάνωση και η αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: