Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Ανταπόκριση από τη σημερινή απεργία

 

Η σημερινή απεργία εκτός απ’ τα εμπόδια της πολιτικής κατάστασης και τις συνθήκες ημι-«παρανομίας» και απαγορεύσεων- lockdown που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση, εκτός από το ότι εδώ και μέρες παρενοχλούνταν κάθε προσπάθεια προπαγάνδισής της με πρόστιμα και προσαγωγές, είχε να αντιμετωπίσει και την απαξίωση της ακόμη και από αυτούς που την προκήρυξαν. Το ίδιο το εργατικό κέντρο (ΠΑΜΕ) κινήθηκε όπως και πανελλαδικά, χωρίς δηλαδή ανοιχτό κάλεσμα για απεργιακή συγκέντρωση.

Στα πλαίσια της κοινής δράσης συνδικαλιστικές παρατάξεις, και συλλογικότητες μέσα από συσκέψεις προχώρησαν σε ανοιχτό κάλεσμα στο γιαννιώτικο λαό για απεργιακή συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο σήμερα στις 10:30, ενώ καλέσματα και παρεμβάσεις με αεροπανό, αφισάκια και παρέμβαση με μοίρασμα της ανακοίνωσης της έκανε η Ταξική Πορεία στο κέντρο της πόλης και στην βιομηχανική ζώνη.

Σήμερα από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν πέρα από όλα τα παραπάνω εμπόδια και τις πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες, ΔΙΑΣ) που ακροβολισμένες σε αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από το εργατικό κέντρο είχαν ζώσει το χώρο της συγκέντρωσης. Ήδη νωρίτερα είχαν προσαγάγει 7 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που παρέμβαιναν έξω από σούπερ μάρκετ, ενώ επέβαλλαν πρόστιμα σε όσους παραβρίσκονταν στην παρέμβαση. Από το χώρο γύρω από το εργατικό κέντρο προσήχθησαν και άλλοι δύο συναγωνιστές όπου και σε αυτούς επιδόθηκαν πρόστιμα.

Αυτή η απαγόρευση ουσιαστικά της συγκέντρωσης επιλέχθηκε μετά από συνεννόηση συνδικαλιστικών παρατάξεων να απαντηθεί με την πραγματοποίηση ολιγόλεπτης διαδήλωσης σε διαφορετικό σημείο. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια μέχρι την Ακαδημία ενώ παράλληλα στήνονταν ολόκληρη κινητοποίηση μεταφοράς αστυνομικών δυνάμεων για να μπει φραγμός. Η διαδήλωση (με μπλοκ ήταν Ταξική Πορεία, ΕΣΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΑΚ) ολοκληρώθηκε με παλμό και συνθήματα. Μετά τη λήξη μανιασμένες μηχανές ΔΙΑΣ καταδίωξαν αγωνιστές, επιτέθηκαν - τραυμάτισαν 2 και προσήγαγαν 10. Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα ενώ οι υπόλοιποι χρεώθηκαν με το πρόστιμο των 300 και αφέθηκαν. Έξω από το Χατζηκώστα στάλθηκαν ΜΑΤ ενώ οι 2 τραυματισμένοι απειλούνται με κατηγορίες.

Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία του εργατικού κέντρου έστησε συγκέντρωση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: