Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Διασωληνωμένος 27χρονος εργάτης γης στη Μανωλάδα με κορονοϊό

Ένας 27χρονος μετανάστης εργάτης γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας στις 18 Νοεμβρίου. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοΐό και σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και ημέρες, καθώς από ό,τι φαίνεται, δεν του επετράπηκε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια όταν εμφάνισε συμπτώματα.

Ο εργάτης γης, όπως και η πλειοψηφία των χιλιάδων μεταναστών που εργάζονται στα κτήματα φράουλας στην περιοχή, ζούσε σε άθλιες συνθήκες με πολλούς συμπατριώτες του. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι εργάτες γης στα φραουλοχώραφα δουλεύουν νυχθημερόν, σε συνθήκες εντατικοποίησης και επισφάλειας, με τα αφεντικά τους να τους ξεζουμίζουν και συχνά-πυκνά να δέχονται ρατσιστικές και βίαιες επιθέσεις εναντίον τους.

Μέσα σε αυτή την πανδημία, η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί, έχει αφήσει τον λαό και την εργατική τάξη απροστάτευτους. Για ακόμη μια φορά φορτώνουν αυτή την κρίση στις πλάτες μας. Την ίδια στιγμή που ένας νέος εργάτης γης χωρίς υποκείμενα νοσήματα (εκτός από αυτό της φτώχειας) καταλήγει διασωληνωμένος σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, στελέχη της κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματίες, παπάδες κοκ χρήζουν προκλητικής ειδικής μεταχείρισης.

Είναι πλέον εμφανές ότι αυτό το σύστημα είναι επικίνδυνο για τις ζωές μας. Δεν θα γίνουμε θυσία στον βωμό του! Δεν θα διαπραγματευτούμε το δικαίωμά μας στην ζωή! Η μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας, η συλλογική διεκδίκηση για υγεία, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: