Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ! ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Εδώ και επτά χρόνια οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών παλεύουν για το δικαίωμά  τους στη δουλειά. Παλεύουν υπερασπιζόμενες το δικαίωμα του εργαζόμενου, μετά από 18 χρόνια δουλειάς, μετά από 18 χρόνια εκμετάλλευσης, να έχει μεροκάματο και αξιοπρεπή ζωή. Παλεύουν κόντρα στον εμπαιγμό, την κοροϊδία και διεκδικούν το αυτονόητο, να μην χάσουν τη δουλειά τους. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει και πάλι το αντιλαϊκό της πρόσωπο. Δεν διστάζει να πετάξει στο δρόμο τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών που επιμένουν να διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά! Εκμεταλλευόμενη την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, επιλέγει να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας τους και να τις πετάξει στο δρόμο εν μέσω πανδημίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από αυτό το σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική. Ο λαός αφήνεται αβοήθητος να πεθαίνει κατά δεκάδες λόγω της πανδημίας, μιας και η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή επιτίθεται ανηλεώς σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, ετοιμάζει νέο αντεργατικό τερατούργημα και επιφυλάσσει καταστολή και τρομοκρατία σε όποιον αντιστέκεται. 

Η κυβέρνηση θέλει να δείξει τη πυγμή της αλλά δεν είναι ανίκητη. Η οργή έχει ξεχειλίσει. Οι πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας, οι μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία, δίνουν ελπίδα. Μα και οι συνεχείς κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο οικονομικών, η επιμονή των καθαριστριών να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά, η αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζόμενων, ανάγκασαν τις εκάστοτε  κυβερνήσεις σε διαδοχικές ανανεώσεις των συμβάσεων τους, αποδεικνύοντας ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει νίκη είναι ο δρόμος του διαρκή αγώνα. Ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει, ακόμα και όταν ο αντίπαλος δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: