Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΠΑΤΡΑ: Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη αγώνα

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη αγώνα εργατικών συλλογικοτήτων – εργαζομένων - συνδικαλιστών

Κυριακή 18/04 στις 12:00 μ.μ

στην πλ. Τριανταφύλλου

(θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας)


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει το εργασιακό νομοσχέδιο “Βρούτση - Χατζηδάκη” ένα νομοσχέδιο που θα καταργήσει το 8ωρο επιτρέποντας στους εργοδότες να μας αναγκάζουν να εργαζόμαστε απλήρωτα 10ωρα όποτε το επιθυμήσουν, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη την εκμετάλλευση των εργαζομένων και χτυπώντας τον ελεύθερο χρόνο. 

Τον ελεύθερο χρόνο που στοχοποιήθηκε στην πανδημική διαχείριση την ώρα που οι εργασιακοί χώροι λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι θα ζούμε για να δουλεύουμε. Και ταυτόχρονα, με το ίδιο νομοσχέδιο, χτυπάνε τον εργατικό συνδικαλισμό, ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στα σωματεία, συρρικνώνουν το δικαίωμα στην απεργία, απαγορεύουν την απεργιακή περιφρούρηση, απελευθερώνουν τις απολύσεις αγωνιστών συνδικαλιστών.

Μπορούμε και πρέπει να βάλουμε φραγμό στα αντεργατικά/αντισυνδικαλιστικά τους σχέδια, στην αντεργατική, αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική τους. Στο σκοπό αυτό, θεωρούμε ότι πρέπει να συνενωθούν όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος:

· Για την ανάπτυξη αγωνιστικών πρωτοβουλιών ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα «Βρούτση – Χατζηδάκη», με απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα!

· Για να μετατραπεί η Πρωτομαγιά, σε κόμβο καταδίκης της κατάστασης που βιώνουμε, και των κυβερνητικών σχεδιασμών. Να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με αγωνιστικό απεργιακό κάλεσμα, στις 6/5.

Καλούμε εργατικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές/στριες, αγωνιστές/στριες σε μια ανοιχτή συζήτηση για την ανάπτυξη αγωνιστικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων το επόμενο διάστημα.

Με οργανωμένο ανυποχώρητο αγώνα να παλέψουμε ενάντια στις ορέξεις της αστικής τάξης και την κυβερνητική πολιτική, για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα.


Ταξική Πτέρυγα, Ταξική Πορεία



Virus-free. www.avg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: