Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ- ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΈΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!


Ακριβώς τη στιγμή που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός και η νεολαία δοκιμάζονται και στενάζουν καθημερινά από την ταξική διαχείριση της πανδημίας και τη συντριβή όλων των δικαιωμάτων τους, ταξικά, στρατηγικά, αποφασιστικά, μια άλλη πτυχή της επίθεσης ξεδιπλώνεται με επικίνδυνους όρους.

Οι πολεμικοί σχεδιασμοί των μεγάλων αφεντικών στην περιοχή μετατρέπουν τη χώρα από άκρη σε άκρη, φτιάχνοντας βάσεις, κάνοντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, σε ορμητήριο του θανάτου. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έρχονται και επανέρχονται για να εμπεδωθεί η κυριαρχία τους, για να ευθυγραμμιστεί η άρχουσα τάξη με τις ορέξεις τους, για να δηλωθεί με κάθε τρόπο η υποταγή και η εμπλοκή της χώρας στα αιματοκυλίσματα που θα έρθουν.

Από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τα ελληνοτουρκικά, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Χρειάζονται τους λαούς εχθρούς μεταξύ τους γι’ αυτό επενδύουν στο μίσος και τον εθνικισμό, δίνουν δημόσιο λόγο στον φασιστικό οχετό για να νομιμοποιηθεί η ‘’θυσία’’ μας στα εθνικά ιδεώδη της εκμετάλλευσης, της υποταγής και της εξάρτησης.

Ετοιμάζουν τις πολεμικές μηχανές και αυξάνουν τις δαπάνες σε πολεμικούς εξοπλισμούς, αυξάνουν τη δυναμική σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων,  αυξάνουν τη στρατιωτική θητεία, ετοιμάζουν την στράτευση στα 18, για να διαμορφωθούν οι συνειδήσεις της νεολαίας στα πολεμόχαρα ιδανικά τους.

Όσο η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προκάτοχοί της υποκλίνονται με δουλοπρέπεια στους δυνάστες των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία χρειάζεται να απαντήσουν συλλογικά και οργανωμένα. Να ορθωθεί μαζικό λαϊκό κίνημα αντίστασης στις επιδιώξεις τους.

Ξέρουμε καλά ότι η εργατική τάξη και ο λαός είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να σφαγιαστούν για τα συμφέροντα των ξένων ιμπεριαλιστών και της ντόπιας άρχουσας τάξης! Γι΄ αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, τον πόλεμο και τον εθνικισμό. Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας μέσα από τα συλλογικά μας όργανα.

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη ούτε από προστάτες, ούτε από δυνάστες! Με αγώνες υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και τη φιλία των λαών! Αρνούμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των συμφερόντων τους! 

Η Ταξική Πορεία καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αντιπολεμικές- αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις που έχουν παρθεί πρωτοβουλίες απέναντι στα φονικά τους σχέδια!

  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΑΠ΄ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
  • ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ!
  • ΚΑΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!

ΑΘΗΝΑ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12:00 ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ΠΑΤΡΑ 12:00 ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΑΝΙΑ 12:00 ΑΓΟΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 12:00 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: