Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ανταπόκριση από την παρέμβαση της Ταξικής Πορείας στο Παμπειραϊκό συλλαλητήριο (3/4)

 


Η Ταξική Πορεία πραγματοποίησε παρέμβαση σήμερα, στο Παμπειραϊκό συλλαλητήριο που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με συγκέντρωση στις 12 στο Πασαλιμάνι. Στην κινητοποίηση καλούσαν σωματεία, ΕΛΜΕ, τοπικοί φορείς και συλλογικότητες. Η Ταξική Πορεία πορεύτηκε μαζί με το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης Πειραιά, φωνάζοντας συνθήματα για το δικαίωμα του λαού στην υγεία και την περίθαλψη, ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας αλλά και ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Καταγγείλαμε την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και καλέσαμε το λαό να αντισταθεί μαζικά στο δρόμο, κόντρα στη λογική των κοινοβουλευτικών αυταπατών και της επιλογής δυνάστη.

Μπροστά στις προκλητικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, η οποία σκοπεύει να φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα προς ψήφιση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και επιδιώκει να βγάλει τον ταξικό συνδικαλισμό στην παρανομία, καλέσαμε τον εργαζόμενο λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του! Να οργανωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς και να παλέψει μέσα από τα συλλογικά του όργανα απέναντι στο νέο τερατούργημα που θέλει να βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματά μας! 

Ανάμεσα στους ομιλητές, πήρε το λόγο και ο απολυμένος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του "Άγ. Σάββα", Κώστας Καταραχιάς, ο οποίος κατήγγειλε για ακόμη μια φορά την εκδικητική του απόλυση και κάλεσε το λαό να αντισταθεί και να παλέψει απέναντι στη δολοφονική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της υγείας, αλλά και στην τρομοκρατία και τη φίμωση που θέλει να επιβάλει απέναντι σε όποιον αγωνίζεται.

 


Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια κυριολεκτικά ολομέτωπη επίθεση απέναντι στον εχθρό λαό και τη νεολαία, είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και στη ζωή. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε ολόκληρη τη χώρα πρέπει να ξεσπάσουν εστίες αντίστασης που θα βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που θέλει να τσακίσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας!

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: