Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΚΙΚΙΛΙΑ


ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.


Οι δηλώσεις Χατζηδάκη-Κικίλια για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς πετυχαίνουν να είναι ταυτόχρονα αισχρές, γελοίες και επικίνδυνες. Τα νέα μέτρα μεταφέρουν την ευθύνη για την πανδημία αποκλειστικά στους εργαζόμενους, τους οποίους καθιστούν υπαίτιους για οποιοδήποτε κρούσμα στο χώρο δουλειάς. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, η κυβέρνηση απαιτεί από τους εργαζόμενους να κάνουν διάγνωση του εαυτού τους και ινχηλάτηση των κρουσμάτων, ενώ στην πράξη και με το συνωστισμό που επικρατεί στα νοσοκομεία, τους ζητάνε να γιατρέψουνε και τον εαυτό τους, αφού οι ΜΕΘ έχουνε ξεχειλίσει.

Οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους καλούνται να προμηθεύονται τα test μόνοι τους και να τα εφαρμόζουνε, χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο ή καθοδήγηση από την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη της χώρας, και να δηλώνουνε υποχρεωτικά το αποτέλεσμα στο σύστημα! Αν «αποτύχουνε»... στο να κάνουνε τη δουλειά του κράτους, η εργοδοσία θα μπορεί να μην τους πληρώσει και από πάνω! Αν, τέλος, ο εργαζόμενος βρεθεί θετικός και τολμήσει να το δηλώσει, τότε θα πρέπει ο ίδιος να αναλάβει την ευθύνη επαναδιάγνωσης μέσα σε 24 ώρες. Που, στις ανύπαρκτες υποστελεχομένες δομές;

Χατζηδάκης-Κικίλιας παριστάνουνε ότι δεν γνωρίζουνε τι συμβαίνει ένα χρόνο τώρα στη χώρα:

  • Η εργοδοσία δεν έχει υποχρεωθεί από το κράτος να λάβει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους, από την απλή μάσκα μέχρι τον εξαερισμό και τα τεστ.
  • Το κράτος δεν πραγματοποιεί ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο και ειδικά στις μεγάλες παραγωγικές μονάδες.
  • Τα μέσα μεταφοράς είναι εστίες καθημερινής υπερμετάδοσης.
  • Οι εργαζόμενοι ακόμα και αν αρρωστήσουνε πιέζονται από την εργοδοσία να ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ την αρρώστια ακόμα και με την απειλή ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ.
  • Οι εργαζόμενοι αν αρρωστήσουν αντί να βοηθηθούν ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ από το κράτος με απλήρωτες υπερωρίες και μικρότερο μισθό για το διάστημα της αρρώστιας, λες και φταίνε σε κάτι.
  • ΟΙ ΜΕΘ έχουνε γεμίσει και η κυβέρνηση αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει αβοήθητος χωρίς να κάνει προσλήψεις.

Και αλήθεια οι εργοδότες γιατί άραγε δεν είναι καν υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό-διάγνωση και να δηλώνουν το αποτέλεσμα όταν προσέρχονται στους χώρους δουλειάς;

Τα μέτρα αυτά αποτελούνε πρόκληση προς το εργαζόμενο λαό της χώρας που γυμνός από κάθε είδους περίθαλψη, και με την καθημερινή απειλή της ανεργίας και της απόλυσης, μετατρέπεται σε «ατομικά και αποκλειστικά υπεύθυνος» για τη διάγνωση-ινχηλάτηση της νόσου.

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την πανδημία, μόνο ο αγώνας έχει μείνει ως μέσο επιβίωσης για τους εργαζόμενους. Είναι ζωτική ανάγκη για τους εργαζόμενους να οργανωθούνε και να απαιτήσουνε:


  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.
  • ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΝΧΗΛΑΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΥΘΗΣΜΟ.
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΜΕΘ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ.





14 Απρίλη 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: