Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΕΝΑΝΤΙA ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Μαζική παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η Ταξική πορεία στη γειτονιά της Κυψέλης ενάντια στο  νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να καταργήσει κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα.

Έχοντας κάνει τη πανδημία ευκαιρία, το σύστημα με αυτό το νομοσχέδιο  στοχεύει στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το ξεχείλωμα του ωραρίου . Πρόκειται να περάσει την κατάργηση του 8ωρου, την αύξηση της υπερωρίας και ταυτόχρονα τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής, καθώς και τη μονιμοποίηση του καθεστώτος τηλεργασίας.  Παράλληλα με τις παραπάνω επιδιώξεις, επιδιώκει  να βγάλει τον συνδικαλισμό στην παρανομία, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι μόνοι τους απέναντι στις ορέξεις των εργοδοτών τους.  

Μοιράζοντας προκήρυξη στον κόσμο και λαμβάνοντας θετική ανταπόκριση, η Ταξική Πορεία κάλεσε τόσο τους εμποροϋπαλλήλους όσο και τους περαστικούς εργαζομένους και νεολαίους να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους.  Οι εξελίξεις αυτές δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορους τους εργαζομένους, που τόσο καιρό φορτώνονται τα βάρη αυτής της κρίσης, αλλά θα πρέπει να τους δώσουν τη ώθηση να παλέψουν μαζικά για να μη περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο -τερατούργημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: