Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΑΘΗΝΑ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της 22 Απριλίου στην Αθήνα από τους υγειονομικούς και αλληλέγγυους, μετά από απόφαση για 6ωρη στάση εργασίας και κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Η ΟΕΝΓΕ από τη μεριά της δεν είχε καλέσει σε κινητοποίηση, με τη λογική των διαχωρισμών ανάμεσα στους εργαζόμενους, που διαπνέει μόνιμα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου, να «επανέρχεται στην κανονικότητα», την ώρα που χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση.



Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλης και κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας. Η μαζικότητα της ξεπέρασε τα 500 άτομα. Με πανό συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Αμαλία Φλέμιγκ και άλλα νοσοκομεία καθώς και συλλογικότητες. Η Ταξική Πορεία συμμετείχε με διακριτό πανό και μοίρασμα προκήρυξης.

Η παρουσία της αστυνομίας σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ήταν προκλητική, με την ομάδα ΟΔΟΣ να βρίσκεται σχεδόν μέσα στα μπλοκ καθ’ όλη την διαδρομή.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να συνεχίσουμε και να μαζικοποιήσουμε τους αγώνες μας για: 

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ! ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ!
  • Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘ!
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!








Δεν υπάρχουν σχόλια: