Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Μια ακόμα μικρή νίκη για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών - Μονιμοποίησή τους τώρα!

Την Πέμπτη 15 Απριλίου οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είχαν μια ακόμα μικρή νίκη στον πολύχρονο αγώνα τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο που έκρινε την αίτηση τεσσάρων εξ αυτών για χορήγηση προσωρινής διαταγής για επαναπρόσληψή τους μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής τους τον Ιούλιο, τις δικαίωσε.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να μην σημαίνει άμεσα την μονιμοποίησή τους, ωστόσο αποτελεί μια μικρή νίκη με σημαντικά αποτελέσματα. Κατ’ αρχήν οι τέσσερεις απολυμένες θα επιστρέψουν στη δουλειά τους και κατά δεύτερον σίγουρα η ευνοϊκή αυτή απόφαση θα επηρεάσει την έκβαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για αναστολή της απόλυσης και άλλων 150 που εκκρεμεί.

Είναι μεγάλη ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας τους. Όχι μόνο γιατί είναι δίκαιος και υπερασπίζεται το δικαίωμά τους στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, αλλά και γιατί σε αυτή την κρίσιμη φάση, οι όποιες αποφάσεις της «τυφλής» δικαιοσύνης μπορεί να είναι ευνοϊκές για τους εργαζόμενους μόνο αν παίρνονται υπό την πίεση λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: