Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΑΘΗΝΑ: Συγκέντρωση καταγγελίας του εργοδοτικού εγκλήματος (φωτορεπορτάζ)

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 05/04 έξω από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα, η οποία καλέστηκε από εργατικά σχήματα και συλλογικότητες μετά τη σύσκεψη της Πέμπτης 01/04 . Σκοπός ήταν η μαζική καταγγελία του αποτρόπαιου εργοδοτικού εγκλήματος στην Ερέτρια της Εύβοιας που κόστισε τη ζωή σε τρεις εργάτες.

Την κινητοποίηση στήριξε μαζικά η Ταξική Πορεία, ενώ πέρα από το κοινό πανό των Εργατικών Σχημάτων - Συλλογικοτήτων υπήρξαν και αυτά της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων σε εργολάβους για την καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ και της Ταξικής Αντεπίθεσης. Μετά την συγκέντρωση όπου μοιράστηκε προκήρυξη και φωνάχτηκαν συνθήματα καταγγελίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της εργοδοσίας, οι διαδηλωτές πορεύθηκαν μέχρι την Ομόνοια όπου και διαλύθηκαν. 

Τέτοιες κινητοποιήσεις πρέπει να πάρουν ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά, να δώσουν αγωνιστικές απαντήσεις ενάντια στη δολοφονική πολιτική του κεφαλαίου και της εργοδοσίας που αφού πρώτα ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στη συνέχεια τους θυσιάζει στο βωμό της κερδοφορίας. Οι τρεις τραγικοί θάνατοι πρέπει να γίνουν η αφορμή για την εργατική τάξη να βγει ξανά στο δρόμο και να βάλει φραγμό στην εγκληματική αντεργατική πολιτική, να διεκδικήσει ανθρώπινους όρους δουλειάς και ζωή με δικαιώματα.












Δεν υπάρχουν σχόλια: