Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Παρέμβαση της Ταξικής Πορείας σε ΤΕΕ και Υπουργείο Οικονομικών





    Στο πλαίσιο στάσης εργασίας που αποφάσισε και πραγματοποίησε το Σωματείο τους, εργαζόμενοι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 14/4/21 συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υλοποίηση τελεσίδικης εφετειακής απόφασης που δικαιώνει 15 απολυμένους συμβασιούχους εργαζόμενους και καλεί την εργοδοσία να τους ξαναπροσλάβει. Αυτή, ωστόσο, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, υλοποιώντας την πολιτική της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας και του χτυπήματος του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

     Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών όπου ενώθηκαν με τις απολυμένες καθαρίστριές του, που πραγματοποιούσαν ανάλογη συγκέντρωση. Ήταν μια προσπάθεια κοινής αγωνιστικής στάσης και απάντησης στην κυβερνητική απόφαση να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους, πολύ περισσότερο να τις μετατρέψει σε αορίστου χρόνου. Οι εργάτριες που δουλεύουν επί πολλά χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις βρίσκονται στο δρόμο μετά την απόλυσή τους, διεκδικώντας την επιστροφή τους στη δουλειά.

   Επρόκειτο για μια από κοινού και με προσυνεννόηση κινητοποίηση, για την άσκηση πίεσης στην εργοδοσία που εφαρμόζει στη πράξη την αντεργατική επίθεση στους εργαζόμενους. Υπήρχαν δύο πανό, των καθαριστριών και του σωματείου του ΤΕΕ, φωνάχτηκαν συνθήματα και έγιναν χαιρετισμοί συμπαράστασης στο δίκαιο αυτό αγώνα από αλληλέγγυους.

   Η ταξική Πορεία παρέμβηκε με προκήρυξη στη συγκέντρωση, ενώ διακινήθηκε και η εφημερίδα της. Είναι αυτονόητο ότι οι απολυμένοι επιζητούν τη στήριξη όλων των εργαζομένων, δεν θέλουν να περιχαρακωθούν αλλά να διευρύνουν το μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι, επί της ουσίας και στις δυο περιπτώσεις, στην κυβέρνηση. Η αγωνία ήταν έκδηλη ανάμεσά τους, το ίδιο και η απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να κερδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: