Τρίτη 6 Απριλίου 2021

7 Απρίλη 2021: Συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Να ανοίξουν όλα τα στόματα!
Τα νοσοκομεία δεν είναι στρατώνες!

Οι προκλητικές διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών στα νοσοκομεία δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Με συνεχείς προσπάθειες και κινητοποιήσεις όλοι οι υγειονομικοί, ανεξαρτήτως περιοχής, κλάδου ή ειδικότητας, πρέπει να υπερασπιστούν όσους περνούν από πειθαρχικά, έχουν υποστεί ποινές ή ακόμη οδηγούνται και στην απόλυση με τις ευλογίες της αστικής δικαιοσύνης. Η σιγή νεκροταφείου που η κυβέρνηση και οι διορισμένοι απ’ αυτήν διοικητές σε Υγειονομικές Περιφέρειες και Νοσοκομεία επιδιώκουν να επιβάλουν δεν πρέπει να περάσει.

Είναι γνωστά τα εξοργιστικά κρούσματα τρομοκράτησης υγειονομικών σ’ όλη την Ελλάδα. Ακόμη και
ελεγχόμενοι ως εγκληματίες (!) βρίσκονται νοσοκομειακοί εργαζόμενοι. Τα πιο πρόσφατα είναι οι ποινές στέρησης μισθού σε γιατρούς στον Ευαγγελισμό και η εκδικητική απόλυση του επικουρικού γιατρού και προέδρου του σωματείου στον Άγιο Σάββα. Θέλουν να εκφοβίσουν τόσο όσους υφίστανται τις διώξεις αυτές αλλά κυρίως τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται αδιαμαρτύρητα την εφαρμογή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Κακοπληρωμένοι, εντατικοποιημένοι, εξουθενωμένοι, εκτεθειμένοι στον κορονοϊό, χωρίς άδειες και δυνατότητα ξεκούρασης, οι αναλώσιμοι «ήρωες» υγειονομικοί έχουν γίνει κι αυτοί τα εξιλαστήρια θύματα εφαρμογής της εγκληματικής για το λαό πολιτικής της κυβέρνησης. Γι’ αυτό, για την κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνουν επικίνδυνοι, βγάζοντας στη φόρα την αθλιότητα του συστήματος περίθαλψης. Γι’ αυτό πρέπει να κατασταλούν με κάθε τρόπο και να μη διεκδικούν για τους ίδιους και το λαό. Οι διώξεις κι οι ποινές, πειθαρχικές ή και ποινικές, είναι εικόνα του καθεστώτος που θέλουν να επιβάλουν μόνιμα στα νοσοκομεία. Είναι κομμάτι της πολιτικής της φασιστικοποίησης που επιχειρείται να επιβληθεί σ’ ολόκληρη την κοινωνία.

20 χρόνια μετά την εισαγωγή manager-διοικητών στα νοσοκομεία για να εφαρμόσουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, με παχυλούς μισθούς κι οι περισσότεροι απ’ τον ιδιωτικό τομέα, αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά και στο επίπεδο αντιμετώπισης των εργαζομένων ο ρόλος τους. Αυτός της «επιβολής πειθαρχίας στο στράτευμα». Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος που επέλεξαν. Τα νοσοκομεία όμως δεν είναι στρατώνες ούτε αστυνομικά τμήματα! Και πρέπει να δοθεί από τους υγειονομικούς αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και τους τοποτηρητές της.

Όλοι οι διωκόμενοι πρέπει να κερδίσουν. Να σταματήσουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις, ν’ ανακληθούν οι ποινές που επιβλήθηκαν, να πάψει κάθε ποινική διαδικασία. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να ενταθεί η πίεση με συγκεντρώσεις στα προαύλια των νοσοκομείων και δυναμικές παραστάσεις στις διοικήσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, πορείες και συγκεντρώσεις στις έδρες των ΥΠΕ. Στην Αθήνα, πέρα από τις κατά νοσοκομείο κινητοποιήσεις, με απεργίες και διαδηλώσεις που θα καταλήγουν στο υπουργείο Υγείας. Στην κατεύθυνση αυτή απαραίτητο είναι να γίνουν συνελεύσεις για να συζητήσουν και αποφασίσουν συλλογικά οι εργαζόμενοι τις κινήσεις τους, πράγμα που θα επιδράσει στη μαζικότητα και την αποτελεσματικότητα του αγώνα.

Η υπόκωφη αγανάκτηση και οργή των εργαζομένων στα νοσοκομεία πρέπει να έρθει στην επιφάνεια, να γίνει κραυγή αντίστασης και πάλης. Να στηρίξει εκείνους που αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα όσων συμβαίνουν στα νοσοκομεία, να κάνει θρύψαλα τα ψέματα που λένε τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια τους, ν’ αποτελέσει ασπίδα σ’ όσους πρωτοστατούν στους αγώνες, να μαζικοποιήσει τις κινητοποιήσεις, Είναι ό,τι πιο σπουδαίο μπορεί να γίνει για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με δικαιώματα όλων των υγειονομικών και για αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης όλου του λαού. Για να σωθούν ζωές!

  • Να ξαναγυρίσει στη δουλειά ο πρόεδρος του σωματείου στον Αγ. Σάββα!
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και ν’ ανακληθούν οι ποινές σε υγειονομικούς σ’ όλη την Ελλάδα!
  • Αυξήσεις στους μισθούς! Να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία ως ανθυγιεινοί χώροι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Ένταξη όλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!
  • Ν’ ανοίξουν όλα τα κλειστά νοσοκομεία! Νέες κλίνες απλές και ΜΕΘ για όλες τις παθήσεις!
  • Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό! Κάτω η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: