Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητοποίηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα του αντεργατικού νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση. Στη συγκέντρωση που καλούσανε οι «Εργατικές Συλλογικότητες και Οργανώσεις Θεσσαλονίκης», συμμετείχανε με πανό: η Ταξική Πορεία, η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση και η Ταξική Αντεπίθεση.


 Αφότου φώναξαν συνθήματα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον κόσμο, όπως και προπαγάνδιση της απεργίας της Πρωτομαγιάς (Κάλεσμα: Πέμπτη 6 Μάη, 10.30, Καμάρα), οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σύντομη πορεία στον εμπορικό πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, για να έρθουν αντιμέτωποι με διμοιρία των ΜΑΤ. Ήτανε μια υπενθύμιση, ότι το «άνοιγμα» της αγοράς γίνεται με όρους εργασιακού μεσαίωνα και σκληρής καταστολής, όπου οι εργατικοί αγώνες δεν θα γίνονται ανεκτοί. Αλλά και η ίδια η συγκέντρωση ήτανε από την άλλη μεριά μια υπενθύμιση ότι οι ταξικοί αγωνιστές συγκροτούνται για να υπερασπιστούν το 8ωρο, τα σωματεία τους, την ασφάλιση, τη δουλειά. 

Η Ταξική Πορεία διακίνησε την προκήρυξη της για τα μέτρα και το εφημεριδάκι της, ενώ εντείνει της παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς για την προπαγάνδιση της απεργίας της 6ης Μάη.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: