Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!


ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!


Μετά από ένα χρόνο σιωπηρής αποδοχής όλων των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, , η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ έρχεται να μιλήσει στο «όνομα» της εργατικής πρωτομαγιάς και να μεταφέρει την ημέρα του εορτασμού της  στις 4 Μάη, θέλοντας να επισκιάσει το πραγματικό νόημα της ημέρας και να αμαυρώσει τις εργατικές κατακτήσεις.

 

 Η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, παίρνοντας απόφαση βιαστικά και τρέχοντας να προλάβει τις αγωνιστικές αποφάσεις  σωματείων και φορέων, ακολουθεί πιστά τον νόμο που πέρασε ο Σύριζα για μεταφορά της 1ης Μάη και συντάσσεται πλήρως με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, η οποία κυνηγά, όπως και οι προκάτοχοι της, να θάψουν το νόημα που φέρει η πρωτομαγιά για τον αγώνα του εργατικού κινήματος της χώρας και να τη μετατρέψουν σε μια αργία «όπως όλες τις άλλες».

 

Ο Παναγόπουλος και οι παρατρεχάμενοι του για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν  σε βάρος των εργαζομένων ως πιστοί ακόλουθοι του συστήματος  . Με αυτή τη κίνηση και μετατρέποντας τη πρωτομαγιά σε επέκταση του Πάσχα, στοχεύουν να υπονομεύσουν τις κινηματικές διαδικασίες που βρίσκονται υπό διεργασία, και να λειτουργήσουν διασπαστικά για τους εργαζόμενους.

 

Η απόφαση της ΓΣΕΕ για 24ωρη απεργία στις 4 Μάη ουσιαστικά θέλει να κρατήσει τους εργαζόμενους στα σπίτια τους, καθώς δεν προβλέπει απεργιακές συγκεντρώσεις. Η ηγεσία της ΓΣΣΕ, με αυτές τις αποφάσεις, αναμασά την άθλια προπαγάνδα για τη διάδοση του ιού και δηλώνει την υποταγή της στο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Άλλωστε, η  ίδια είχε προετοιμάσει έδαφος για τις απαγορεύσεις  με τις «συμβολικές» της κινήσεις την Πρωτομαγιά πέρσι, που ίσως επαναλάβει και φέτος, όχι για να «τιμήσει», όπως θέλει να καμώνεται, αλλά για ν’ αμαυρώσει τους αγώνες της εργατικής τάξης.

 

Η τοποθέτηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς είναι βαθιά αντεργατική και σκοπό έχει να εμποδίσει οποιαδήποτε εργατική κινητοποίηση ενάντια και στο νέο νομοσχέδιο-τερατούργημα που βρίσκεται στα σκαριά. Κρατώντας και πάλι σιγή ισχύος και αρνούμενη να  πάρει θέση ενάντια στο άθλιο αντεργατικό νομοσχέδιο, κλείνει το μάτι στη κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει ανενόχλητη την επίθεση της και να περάσει τη κατάργηση του 8ώρου, τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής-αποζημίωσης, το νέο χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας, την ποινικοποίηση της απεργίας, των εργατικών κινητοποιήσεων και της ταξικής οργάνωσης των εργαζόμενων.

 

Ως Ταξική Πορεία, Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του ταξικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Να παλέψουν με κάθε τρόπο στα σωματεία τους και σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να παρθούν αποφάσεις για απεργία στις 6 Μάη  ενάντια στην  υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

 

 

 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: