Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Eργάτες στη μονάδα της Mercedes στην Ισπανία σταματάν την παραγωγή κόντρα στην διεύθυνση ως μέτρο προστασίας τους

Η Mercedes-Benz  στην Ισπανία κάλεσε 5.000 εργάτες παραγωγής φορτηγών μεταφοράς στο εργοστάσιο της Vitoria στη Vitoria-Gasteiz για να εργαστούν κανονικά παρ' ολες τις πρωτοφανείς συνθήκες που επικρατούν. Αυτοί όμως αρνήθηκαν!



Οι οργανωμένοι εργαζόμενοι αντέδρασαν συντονισμένα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης, σταματώντας την παραγωγή, κάτι που φυσικά δεν άρεσε στη διεύθυνση! Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι το hasdag των εργατών ήταν #capitalvslife δηλαδή κεφάλαιο εναντίνο ζωής!
«Η υγεία των εργαζομένων δεν είναι εγγυημένη», τόνισε η επιτροπή των εργαζμένων προς τη διοικηση του εργοστασίου, όπου είχε τουλάχιστον μία περίπτωση κορωναϊού και 23 εργάτες σε καραντίνα.
Οι εργαζόμενοι συζήτησαν όλο το πρωί με τη διοίκηση, αλλά δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά στο κλείσιμο της μονάδας παραγωγής, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ:
Τελικά μετά την μαζική αντίδραση των εργατών η Mercedes-Benz αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή φορτηγών στη Vitoria-Gasteiz χθες το μεσημέρι
Αυτό είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο στην περιοχή.

Πηγή: https://www.gargalianoionline.gr/%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-t%CE%B7%CE%BD-mercedes-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια: