Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κάτω τα χέρια από το δώρο του Πάσχα!

 



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!


Με μια προκλητική δήλωση στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών ξεστόμισε ότι «εξετάζεται» η αναστολή καταβολής του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους. Η δήλωση αυτή αποδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο την επιδίωξη των εκμεταλλευτών να μετακυλήσουν το κόστος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στις πλάτες των εργαζομένων και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για να περάσουν μέτρα που σχεδιάζανε εδώ και χρόνια.

Είναι γνωστό ότι και πριν την πανδημία το δώρο του Πάσχα δεν καταβαλλόταν σε χιλιάδες εργαζόμενους με εκβιαστικό μέσο την απειλή της ανεργίας. Είναι φανερό ότι η όρεξη του κεφαλαίου έχει ανοίξει για τη γενική αμφισβήτηση του δώρου του Πάσχα όπως έχει ήδη κάνει στους δημόσιους υπάλληλους και τους συνταξιούχους. Και μόνο η δήλωση του υπουργού Οικονομικών δημιουργεί σοβαρά δεδομένα προς αυτή την κατεύθυνση. Το δώρο του Πάσχα έχει παραχθεί από την εργασία των εργαζομένων και την υπεραξία που παράγουν!

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, και έχοντας ως σύμμαχο τα «έκτακτα μέτρα», η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε ένα αντεργατικό όργιο απολύσεων, από τη μία πλευρά, και εξοντωτικής εργασίας, χωρίς επαρκή μέτρα προφύλαξης, από την άλλη. Οι μισοί εργαζόμενοι κάθονται σε απομόνωση και αβεβαιότητα, με ένα πενιχρό επίδομα, ενώ οι άλλοι μισοί συνεχίζουν να θέτουν σε κίνηση την κοινωνία, με κίνδυνο της ζωής τους και της ζωής των συγγενών τους. Το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη με κίνδυνο για την ασφάλειά του.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παίρνει μέτρα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών, ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους, για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες (όπως μέσα προφύλαξης, διαγνωστικά τεστ) ετοιμάζει την αναστολή πληρωμής του δώρου του Πάσχα!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ.
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Στο όνομα των «έκτακτων μέτρων», που λογαριάζουν να τα μετατρέψουν σε μόνιμα, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουμε και να υποστείλουμε την ταξική μας οργάνωση. Πρέπει να κρατήσουμε την πολιτική μας επαγρύπνηση. Καμία θυσία για τους εκμεταλλευτές!

•    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
•    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
•    ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ


19/03/20

Δεν υπάρχουν σχόλια: