Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Όλοι στην απεργία 5 Μάρτη!

Συγκέντρωση: πλατεία Μαβίλη 8.30 πμ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση, από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόσφατος αντιασφαλιστικός νόμος και το καίριο νέο χτύπημα στο δικαίωμα στην ασφάλιση και τη σύνταξη συνοδεύεται με ανάλογο σ' αυτό της περίθαλψης και την επιχείρηση περαιτέρω ιδιωτικοποίησης μέσω ΣΔΙΤ και αλλαγής του νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων. Σύνταξη και περίθαλψη μετατρέπονται σε ατομική υπόθεση, με το κράτος να αποποιείται των ευθυνών του. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δύο αυτά συλλογικά μας δικαιώματα.

Ο κορωνοιός ήρθε ν' αποκαλύψει με εμφατικό τρόπο τη γύμνια του συστήματος περίθαλψης, με τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και μέσα. Ανέδειξε το γεγονός της ανυπαρξίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού επί πολλά χρόνια, το αποτέλεσμα του κλεισίματος- συγχώνευσης-κατάργησης ολόκληρων νοσοκομείων, τμημάτων και λειτουργειών τους. Η κάλυψη των κενών με συμβασιούχους έδειξε τα όριά της, με την κυβέρνηση να εξαγγέλλει 30+200 νέους ομήρους και στο μεταξύ να επιδίδεται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις για ν' ανοίξει νέες μονάδες αποδυναμώνοντας μέχρι κλεισίματος άλλες. Και με το λαό να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή...

Όσο κι αν ισχυρίζεται το υπουργείο υγείας το αντίθετο, τα δεδομένα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Οι υγειονομικοί είμαστε απ' τους χειρότερα αμοιβόμενους εργαζόμενους, δουλεύουμε σε συνθήκες πίεσης κι εντατικοποίησης, οι περισσότεροι σε βάρδιες και σε χώρους ιδιαίτερα ανθυγειινούς. Ακόμα κι αυτό το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγειινής εργασίας βαίνει προς δραστική μείωση ή κατάργηση. Δεν αποτελούμε εξαίρεση αλλά τον κανόνα πλέον σ' ολόκληρο το δημόσιο τομέα, με τη μονιμότητα να βάλλεται εδώ και χρόνια. Οι ελαστικές σχέσεις δουλειάς έχουν γενικευθεί σε όλους τους κλάδους προετοιμάζοντας τις νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που εξυφαίνονται καθημερινά. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το σύστημα κάνει τη δουλειά του. Το όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που ζουν πλέον στο πετσί τους καθημερινά φοιτητές, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και πρόσφυγες- μετανάστες έρχεται να δέσει με την φασιστικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων. Στα χέρια μας βρίσκεται η δυνατότητα ανατροπής αυτής της κατάστασης, μέσα από τα σωματεία, τις συνελεύσεις και τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την κυβερνητική πολιτική, τους κρατικούς μηχανισμούς και όλους όσους αβαντάρουν αυτή τη λαίλαπα. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ μας οδηγούν με τη γραμμή συμβιβασμού και υποταγής που ακολουθούν από ήττα σε ήττα. Πόσα επί πλέον αντιλαικά κι αντεργατικά νομοσχέδια πρέπει να βλέπουμε να υλοποιούνται; Πόσο ακόμη πρέπει να χειροτερεύει η θέση μας;

Η συγκρότησή μας - όπως και ολόκληρου του εργατικού κινήματος - είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ υπόθεση και όχι άλλων αυτόκλητων σωτήρων. Η εποχή της ανάθεσης, της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας πρέπει να δώσει τη θέση της στην ένταση της συμμετοχής μας σε πραγματικούς, μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις που στη θέση της απλής διαμαρτυρίας θα βάλουν τη συλλογική μας αντίσταση και διεκδίκηση, χωρίς λογικές συνδιαλλαγής και αυταπάτες για τον αντίπαλο και τους στόχους του. Αν το κατορθώσουμε, θα έχουμε κάνει ένα σπουδαίο βήμα!

• ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ!
• ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
• ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
• ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ!
• ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!
• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: