Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Όταν η εγκληματική πολιτική του συστήματος βαφτίζεται ατομική ευθύνη του λαού


Πώς θα μας φαινόταν αν για το έλκος στομάχου μας αναλάμβανε ένας δερματολόγος; Αν για το εγκεφαλικό μας περιέθαλπτε ένας οφθαλμίατρος; Για την υπερπλασία προστάτη ένας παιδίατρος; Για τον καρκίνο ένας ορθοπεδικός; Για τη σχιζοφρένεια ένας ρευματολόγος; Για το έμφραγμα ένας ακτινολόγος; Για το χειρουργείο αμυγδαλών ένας γυναικολόγος;
Θα μας φαινόταν εξωφρενικό και θα είχαμε κάθε δίκαιο. Όχι, βέβαια, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Γι'αυτό έχει αρχίσει να εκπαιδεύει γιατρούς όλων των ειδικοτήτων στη διασωλήνωση και τη χρήση φαρμάκων στις ΜΕΘ, λόγω των αυξημένων αναγκών που σύντομα θα προκύψουν από τον κορωνοϊό. Μία δουλειά που είναι ευθύνη των αναισθησιολόγων και των εντατικολόγων. Ανθρώπων, δηλαδή, που εκπαιδεύτηκαν 5 ή και περισσότερα χρόνια για τις ιατρικές πράξεις που αφορούν τους βαριά ασθενείς στις ΜΕΘ. Και τώρα γιατροί άσχετων ειδικοτήτων με ολιγοήμερα σεμινάρια, μαζί με απόφοιτους και φοιτητές ιατρικής, θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη αυτών των ασθενών.
Η άρνησή των κυβερνώντων να κάνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Και θα στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και ο λαός δεν πρέπει να δεχθούμε τη σφαγή μας. Να απαιτήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και να διεκδικήσουμε ίση, πλήρη και δωρεάν εξέταση και περίθαλψη όλου του λαού.


A.M.

Δεν υπάρχουν σχόλια: