Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ανταπόκριση από την παρέμβαση της Ταξικής Πορείας στην Teleperformance

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Παρέμβαση έξω από το κτίριο της Teleperformance στο Μοσχάτο πραγματοποίησε η Ταξική Πορεία την Παρασκευή 20/03. Μοιράζοντας δεκάδες ανακοινώσεις, καταγγείλαμε την κατάπτυστη στάση που έχει κρατήσει τις τελευταίες ημέρες η εργοδοσία, η οποία μπροστά στην κερδοφορία της, δε διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων. Εν μέσω επιδημίας, οι υπάλληλοι της Teleperformance στοιβάζονται ο ένας δίπλα στον άλλο και αναγκάζονται να δουλέψουν με μηδενικά μέτρα προστασίας, ενώ δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το πώς θα διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των εργαζομένων το επόμενο διάστημα. Η εργοδοσία, επικαλούμενη την «προσωπική ευθύνη» του κάθε εργαζόμενου (στο γνωστό μοτίβο που επαναλαμβάνεται από όλους τους παράγοντες του συστήματος τις τελευταίες ημέρες), προσπαθεί να μετακυλίσει το βάρος στην πλάτη των ίδιων των υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται να «δώσουν προτεραιότητα» στους συναδέλφους τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ενώ είναι χρέος της και μόνο ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗ να εξασφαλίσει ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
Η ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου ήταν μεγάλη και παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης και απομονωτισμού που συντονισμένα καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα, δεκάδες εργαζόμενοι πήραν και διάβασαν τις ανακοινώσεις μας. Από την πλευρά μας άλλωστε, πήγαμε εφοδιασμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια), σεβόμενοι τόσο την ανησυχία που υπάρχει στο λαό σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού, όσο και το γεγονός ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους υπάρχουν και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μια στάση που έδειξαν να εκτιμούν οι εργαζόμενοι. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο, που συντελείται μια τεράστια δοκιμασία για το λαό και τις εργαζόμενες μάζες της χώρας μας, οι δυνάμεις του κινήματος να αναδείξουν την ανάγκη του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ως Ταξική Πορεία και σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, αρνούμαστε να υποκύψουμε στην τρομοκρατία και τον ατομικό δρόμο, που προβάλλονται σαν μονόδρομος, και δηλώνουμε ότι δε θα υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα! Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά και προστασίας του κόσμου στον οποίο απευθυνόμαστε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενίσχυση της συγκρότησης του εργατικού κινήματος. Πόσο μάλλον στη σημερινή φάση, που με προκάλυμμα τις συνθήκες «έκτακτης ανάγκης», οι εργοδότες κυριολεκτικά έχουν ξεσαλώσει και επιδίδονται σ' ένα όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε τόσο στην Teleperformance, όσο και σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, καλώντας τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν από σήμερα την πάλη τους για τις μεγάλες μάχες που θα καλεστούν να δώσουν, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Καλούμε τους εργαζόμενους της Teleperformance να απαιτήσουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους, να μη δεχτούν καμία συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καθώς και να μην επιτρέψουν την προσπάθεια ελαστικοποίησης των εργασιακών τους σχέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: