Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Γιάννενα: Η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας για τις εκλογές στο συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ 1,3,4 /12

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!

Εργάτη εργάτρια,

Πάρε μέρος στις εκλογές βάσης του κλαδικού συνδικάτου «γάλακτος τροφίμων ποτών». Γιατί οι σημερινές συνθήκες απαιτούν την οργάνωση και την πάλη όλων μας. Γιατί οι συνθήκες εκμετάλλευσης της εργασίας και η ακρίβεια δεν πέφτουν απ’ τον ουρανό και για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται συλλογικός αγώνας.

Ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα έχουν διαλύσει τους μισθούς. Την ίδια ώρα μάλιστα που το μεγάλο κεφάλαιο θησαυρίζει μέσα από τις μπίζνες γύρω από την ενέργεια και τα τρόφιμα. Ενώ η κυβέρνηση προκλητικά, μας δουλεύει ψιλό γαζί με τα καλάθια της νοικοκυράς που θα μας σώσουν! Η ακρίβεια «παγώνει» τις οικογένειες μας κι αυτοί προχωράνε σε μαζικούς πλειστηριασμούς, ξεσπιτώνοντας κόσμο.

Το σύστημα και αυτοί που το υπηρετούν είναι αδίστακτοι. Για άλλη μια φορά, όπως με την πανδημία φορτώνονται στις πλάτες του λαού τα σπασμένα. Είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παλιότερα η πολιτική τους έχει τη συνέχεια της επίθεσης. Είναι τόσο αδίστακτοι που με την εμπλοκή της χώρας στο πόλεμο στην Ουκρανία σέρνουν το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια, την περίοδο που εντείνεται και η ελληνοτουρκική, αστική και άδικη για τους δυο λαούς αντιπαράθεση.
Στους χώρους δουλειάς του κλάδου η εκμετάλλευση μεγαλώνει συνεχώς. Εξοντωτικοί ρυθμοί, απλήρωτες υπερωρίες, μηδαμινές συνθήκες ασφάλειας, ατομικές συμβάσεις και στο βάθος ο κίνδυνος των εργατικών «ατυχημάτων». Την ίδια ώρα οι βιομηχανίες ανακοινώνουν κάθε τόσο αύξηση κερδών. Έχοντας και το νόμο Χατζηδάκη σαν ένα σημαντικό όπλο στα χέρια τους. Οι συνάδελφοι, επί μήνες απεργοί στη Μαλαματίνα αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ και τις διώξεις που προκύπτουν απ’ το νόμο αυτό.

Εργάτη εργάτρια, η μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη με χιλιάδες απεργούς και η μαζική διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη δείχνουν πως υπάρχει η διάθεση να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική μαζικά και νικηφόρα. Για να στριμωχτεί η καλοθρεμμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που θέλει να ξεφουσκώσει την οργή των εργαζομένων, είναι ανάγκη να ενισχυθούν οι διαδικασίες βάσεις, οι συνελεύσεις εργαζομένων, οι αποφάσεις για στήριξη και δημιουργία εστιών αντίστασης. Η προσπάθεια συντονισμού τους, στην κατεύθυνση μαζικού κινήματος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!

Η συμμετοχή στο σωματείο και στις διαδικασίες του όπως είναι οι εκλογές, το ζωντάνεμα των συνελεύσεων, η συζήτηση για το πως θα οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας στους χώρους είναι υπόθεση όλων μας. Να ανατρέψουμε λαθεμένες και ρεφορμιστικές λογικές που κυριαρχούν στο σωματείο μας. Η κυρίαρχη δύναμη στο σωματείο (ΠΑΜΕ) καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης και όχι του μαζικού κινήματος. Πραγματικές Αυξήσεις στους μισθούς, δεν γίνονται χωρίς πραγματικές συνελεύσεις, χωρίς πραγματικές διαδηλώσεις, χωρίς απεργίες πραγματικής κλιμάκωσης. Δεν κάνουμε προτάσεις στο σύστημα για να αλλάξει. Οργανωνόμαστε συσπειρώνουμε τους συναδέλφους και το αντιπαλεύουμε! ΣΤΗΡΙΞΤΕ - ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: