Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Χανιά: Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις - Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ως ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στην ποινική δίωξη του προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων από μεγάλη αλυσίδα ψητοπωλείων της πόλης, με πρόσχημα τη διατάραξη της λειτουργίας του εστιατορίου και η αιτία ήταν η παρέμβαση την οποία πραγματοποίησαν μέλη του σωματείου στο εν λόγω μαγαζί με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Μάλιστα, πρόκειται για την ίδια επιχείρηση η οποία έχει μηνύσει τον προηγούμενο χειμώνα τον πρόεδρο του Σωματείου Διανομέων Χανίων, επειδή απαίτησε να μην γίνουν διανομές λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών ενώ αρκετά μαγαζιά συνέχιζαν την διανομή με χιόνι και χαλάζι βάζοντας κυριολεκτικά τις ζωές των εργαζόμενων σε κίνδυνο.

Για εμάς πρόκειται για ξεκάθαρη δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης, με στοχοποίηση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζόμενων αλλά φυσικά με απώτερο σκοπό την τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζόμενων. Τα γελοία επιχειρήματα του εργοδότη για την νέα δίωξη δεν μπορούν να κρύψουν τους πραγματικούς λόγους των διώξεων: η συνδικαλιστική & πολιτική δράση εντός των χώρων εργασίας είναι επικίνδυνη για την εργοδοσία και το κεφάλαιο συνολικά, ενοχλεί και πρέπει να κοπεί άμεσα και ότι η συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων, η αντίσταση κι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, θα διώκεται και θα τιμωρείται «παραδειγματικά».

Οι απανωτές διώξεις συνδικαλιστών έρχονται να προστεθούν στη συνολική επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και ο λαός στη χώρα μας. Μισθοί πείνας και συνθήκες αβίωτες μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε πάμφθηνα εργατικά χέρια με την πόρτα της εξόδου πάντα ορθάνοιχτη και την ανεργία συνεχόμενη απειλή. Από την ψήφιση των μνημονιακών πολιτικών έως τα σημερινά νομοσχέδια – εκτρώματα (πχ. νόμος Χατζηδάκη), όλα αυτά επιτρέπονται δια νόμου. Κι όπου ο νόμος τους δε περνάει περνά η ράβδος των αφεντικών και αστικού κράτους: απολύσεις, καταστολή απεργιών, διώξεις συνδικαλιστών.

Σε αυτή τη δυστοπία οι εργαζόμενοι πρέπει να καταγγείλουν αυτήν την προκλητική και απαράδεκτη δίωξη. Να μην αποδεχτούν όλη αυτήν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματά τους και στη συνδικαλιστική δράση. Να δημιουργήσουν ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, ενάντια στην επίθεση. Με όπλο τη συλλογική οργανωμένη πάλη, την ταξική αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη στις δικές τους δυνάμεις.


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: