Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου για την συγκέντρωση έξω από την επιθεώρηση εργασίας σχετικά με την υπόθεση του ενός από τους δύο απολυμένους εργάτες στο πράσινο εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας Green and Health (Σπύρου Μαυρομμάτη 13, Άνω Κυψέλη) την Δευτέρα 19 Δεκέμβρη στις 18:00



Στις 13 Δεκέμβρη, δεκάδες εργαζόμενοι/ες και αγωνιστές/στριες βρέθηκαν έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (στην Πατησίων 37) για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του αγωνιστή-εργάτη πρασίνου Κωστή Α., απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του.

Στη συγκέντρωση υπήρχε πανό της Επιτροπής Ταξικής Αλληλεγγύης, ενώ μοιράστηκε πλατιά και η σχετική προκήρυξη της Επιτροπής, ενημερώνοντας τους περαστικούς για τις δυο εκδικητικές απολύσεις και τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης εργασίας, το αφεντικό της Green and Health, Βλάσης Μπισμπίκης, προσπάθησε να «διασκεδάσει» το κλίμα της απόλυσης και την οργή που αυτή έχει προκαλέσει, λέγοντας για τον Κωστή Α., πως “επειδή είναι «εργατικό» παιδί, αν φορέσει παπούτσια εργασίας, μπορεί να επιστρέψει και αύριο στη δουλειά του”. Αναπαράγοντας έτσι, το αισχρό επιχείρημα μιας εργοδοσίας που δεν τηρεί και δεν παρέχει κανένα μέτρο προστασίας, αλλά προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες στην πλάτη των ίδιων των εργαζομένων.

Βέβαια, ο εργοδότης ενημέρωσε πως αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να απολύσει τον αντικαταστάτη του(!), επιδιώκοντας να ρίξει το μπαλάκι στον ίδιο τον απολυμένο και να τον εκβιάσει με τόσο προκλητικό τρόπο. Ο απολυμένος εργάτης προφανώς και δεν πρόκειται να πάρει τέτοια θέση απέναντι σε κανέναν συνάδελφο του, αλλά την ίδια ώρα προφανώς και έχει το δικαίωμα να παλέψει για την επαναπρόσληψη του! Άλλωστε, πίσω από αυτόν τον φτηνό εκβιασμό του εργοδότη, βρίσκεται η απροθυμία του να ξαναπροσλάβει έναν εργαζόμενο τον οποίο απέλυσε εκδικητικά για τη συνδικαλιστική του δράση.

Σε αυτό το σημείο έφτασε η εργοδοσία για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πασπαλίσει με χρυσόσκονη τον αντεργατικό της ρόλο ενώπιον της επιθεώρησης.

Μάλιστα, έφτασε να δηλώσει ότι νιώθει πως απειλείται, εν όψει της συγκέντρωσης που ήταν προγραμματισμένη για την ίδια μέρα, το απόγευμα, έξω από την εταιρεία! Ποιος απειλεί ποιον; Τέτοιοι εκβιασμοί δεν πρόκειται να καταφέρουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, που έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Απέναντι στην εργοδοσία της Green and Health, οφείλουμε πλατιά, μαζικά, οργανωμένα και δυναμικά να σταθούμε στο πλευρό των δύο απολυμένων Κωστή Α. και Σπύρου Δ., μέχρι την τη νίκη του δίκαιου αιτήματος της επαναπρόσληψής τους. Να παλέψουμε για να δημιουργηθούν ρωγμές απέναντι στην εργασιακή βαρβαρότητα, το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη και την πλήρη διάλυση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργατικών δικαιωμάτων την οποία τροφοδοτεί.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας Green and Health (Σπύρου Μαυρομμάτη 13, Άνω Κυψέλη) την Δευτέρα 19 Δεκέμβρη στις 18:00.

 Όλοι και όλες στο πλευρό των απολυμένων εργατών. Έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε.

Επιτροπή Ταξικής Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πρασίνου





Δεν υπάρχουν σχόλια: