Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑGILE LAW

 Όλοι στην κινητοποίηση, την Πέμπτη 15/12, στις 9:00, έξω από την εταιρεία «AGILE LAW» (Αμερικής 20)

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πρακτική της δικηγορικής εταιρείας Agile Law να απολύσει τη συνάδελφό μας, επειδή η τελευταία τόλμησε να αρρωστήσει! Συγκεκριμένα, η συνάδελφος απουσίασε από την εργασία της με δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια κατά τη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Παρά το γεγονός ότι η συνάδελφος προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο εργοδότης έκρινε το χρονικό διάστημα της απουσίας υπερβολικά μεγάλο και αφού αμφισβήτησε την ασθένειά της αποφάσισε με το έτσι θέλω να την απολύσει και να μην της καταβάλει και τα δεδουλευμένα της για όσο χρόνο είχε εργαστεί το μήνα Νοέμβριο!

              Σας να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία για να «υποδεχτεί» τους συναδέλφους που προχώρησαν σε κινητοποίηση κάτω από τα γραφεία της εταιρείας για να καταγγείλουν την απόλυση!

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

            Δεν θα αποδεχτούμε με σκυμμένο το κεφάλι την εργασιακή βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν! Δουλεύουμε 12ωρα, απλήρωτοι, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο και από πάνω μας απολύουν επειδή αρρωστήσαμε!

            Είναι δεδομένο ότι η παραπάνω πρακτική της εργοδοσίας βρίσκει πάτημα στην αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τροφοδοτείται από όλους εκείνους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα. Ενισχύεται από τον ίδιο το νόμο Χατζηδάκη που ήρθε για να πάρει πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρων αιώνων, διαμορφώνοντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί στο πλευρό της συναδέλφισσας! Να δωθεί μαζική απάντηση για να παρθεί πίσω η απόλυση και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα. Μόνο με αγώνες, οργανωμένα και συλλογικά, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας!

- ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ
- ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΗΣ
- ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: