Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Φιλιατών

Με σχετικά μέτρια μαζικότητα, περίπου 40 ατόμων, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Φιλιατών. Η συγκέντρωση απαρτιζόταν κυρίως από εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και από δυνάμεις του εργατικού κέντρου (ΠΑΜΕ), της Ταξικής Πορείας και της ΕΡΓΑΣ.

Η Ταξική Πορεία συμμετείχε και με παρέμβαση στο νοσοκομείο την προηγούμενη μέρα σε σύσκεψη των εργαζομένων για την προετοιμασία της συγκέντρωσης ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου Γκάγκα, ενώ μοίρασε πλατιά την προκήρυξη στους εργαζόμενους και τοποθετήθηκε αναλυτικά παίρνοντας το λόγο στη συγκέντρωση. 

Ο εκπρόσωπος της Ταξικής Πορείας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους έθεσε μεταξύ άλλων τις ευθύνες που φέρουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες για να μην υπάρχουν όροι συνέχισης και μαζικοποίησης των ελπιδοφόρων κινητοποιήσεων του Νοέμβρη, καθώς και τις προσπάθειες που κάνουν για να διασπάσουν τους εργαζόμενους και το λαό ενώ η επίθεση είναι συνολική. Τόνισε επίσης και την ευθύνη εκείνων των πολιτικών απόψεων που σπέρνουν εκλογικές αυταπάτες και προτάσσουν μοντέλα υγείας αντί για πάλη για δικαιώματα, ενώ ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι εκείνος του αγώνα και της αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική που εξαπολύει την επίθεση για λογαριασμό του Κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: