Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Γιάννενα: Αποτελέσματα εκλογών στο συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών και στο συνδικάτο Οικοδόμων

Νοέμβρη και Δεκέμβρη έγιναν εκλογικές διαδικασίες σε σωματεία της πόλης.

Η Ταξική Πορεία συμμετείχε με ψηφοδέλτια στις εκλογές του συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών για πρώτη φορά. Ένα σωματείο που μπορούν να γραφούν μέλη χιλιάδες εργαζόμενοι του νομού αφού καλύπτει από εργαζόμενους σε κάβες, φούρνους, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα μεγάλα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού (Βίκος, Ζαγόρι) και τροφίμων (πχ Νιτσιάκος).

Είναι ένα σωματείο ελεγχόμενο απόλυτα από το ΠΑΜΕ που δεν λειτουργεί με συνελεύσεις πάρα μόνο κάθε τρία χρόνια (πριν τις εκλογές δηλαδή) με λιγοστά μέλη σε σχέση με τον κλάδο αναφοράς. Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση συμμετείχαν περίπου 25 άτομα. Στις εκλογές πέρα από το ΠΑΜΕ και την Ταξική Πορεία συμμετείχε και η Ταξική Ενότητα.

Εκλογές σε ένα διάστημα δέκα (!) ημερών πραγματοποίησε το συνδικάτο Οικοδόμων. Μετά από μία συνέλευση περίπου 35 ατόμων (εκλογοαπολογιστική) και με διαδικασίες που στερούνται κάθε δημοκρατικής λογικής ψήφισαν περίπου 900 άτομα. Στις εκλογές συμμετείχαν δύο ψηφοδέλτια. Αυτό του ΠΑΜΕ και της Ταξικής Πορείας.


Κόντρα σε ένα κλίμα λειτουργίας των συνδικάτων με όρους εκλογικής συσπείρωσης για το ΚΚΕ με βάση τις βουλευτικές εκλογές, η Ταξική Πορεία πάλεψε και να φτάσει η φωνή μας όσο πιο μακριά σε χώρους δουλειάς αλλά έδωσε επίσης και την μάχη της ψήφου με πολιτικά χαρακτηριστικά που δείχνουν την κατεύθυνση ανατροπής της λογικής που έχουν στηθεί αυτά τα συνδικάτα και του τρόπου που διαπαιδαγωγούν τα μέλη.

Τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων είναι:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ

Σύνολο: 275

ΠΑΜΕ: 263

Ταξική Ενότητα: 5

Ταξική Πορεία: 4

Άκυρα: 3


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Σύνολο: 902

ΠΑΜΕ: 856

Ταξική Πορεία: 42

Άκυρα: 4



Δεν υπάρχουν σχόλια: