Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΑΘΗΝΑ 28 ΜΑΗ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Μέσα στο κλίμα της περαιτέρω ελαστικής και απλήρωτης εργασίας που υπόσχεται η κυβέρνηση για τους εργαζομένους όλης της χώρας, πραγματοποίησαν σήμερα στο Σύνταγμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας  εκατοντάδες εργαζόμενοι, που εργάζονται  στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού. Η συγκέντρωση καλούνταν από το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής, ενώ στην συγκέντρωση συμμετείχαν Σωματεία εργαζομένων Stanley, Athens Marriott, Grand Resort, Royal Olympic, Crown Plaza, Select, εργαζόμενοι από το Caravel, τη Σωματειακή επιτροπή από τα Electra Metropolis, εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής κ.α. Με  βασικά αιτήματα  της συγκέντρωσης  «κανένας στο κλάδο χωρίς εισόδημα», «επαναπρόσληψη όλων των εποχικών εργαζομένων», «μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους», «Κατάργηση όλων των ΠΝΠ», «Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις» οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε διαδήλωση προς το  Υπουργείο Εργασίας. Με χημικά απάντησαν  στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο του Υπουργείου, διαλύοντας τη συγκέντρωση και κάνοντας σαφές ότι η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής έχει συνέχεια…Παρόλα αυτά, η διαδήλωση συνεχίστηκε έπειτα από λίγο προς στα γραφεία της ΠΟΞ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, όπου και ολοκληρώθηκε.


Η Ταξική Πορεία παρευρέθηκε στην συγκέντρωση μοιράζοντας πλήθος προκηρύξεων λαμβάνοντας αρκετά θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Διαβλέποντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο, με την περαιτέρω εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την προσθήκη της εκ περιτροπής εργασίας στο ήδη υπάρχον καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, την μηδαμινή υγειονομική προστασία των εργαζομένων, τα εκατοντάδες περιστατικά εκβιασμού και τρομοκρατίας των εργαζομένων από την εργοδοσία, θέλουμε να αναδείξουμε τη σημασία της συγκρότησης του κλάδου σε αγωνιστική κατεύθυνση. Είναι αναγκαιότητα οι 400.000 εργαζόμενοι του κλάδου να οργανωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, και να μην περιμένουν τίποτα  από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που είτε τα βρίσκουν με τα αφεντικά τόσα χρόνια είτε σέρνουν τους εργαζόμενους στη συνδιαλλαγή με τους υπουργούς και τους λακέδες τους.

Η Ταξική Πορεία το επόμενο διάστημα πρόκειται να συνεχίσει τις παρεμβάσεις με στόχο να αναδείξει τόσο την επίθεση που δέχεται ο κλάδος όσο και την αναγκαιότητα συγκρότησης των εργαζομένων στην κατεύθυνση της αντίστασης και διεκδίκησης. Γιατί η λύση  δεν  βρίσκεται  στην  υποταγή, την ανάθεση και τη συνδιαλλαγή με τους υπουργούς,  αλλά  στο  συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση. Μαζί με τους συναδέλφους και όχι ο καθένας μόνος του. Γιατί κάθε μας υποχώρηση στρώνει το δρόμο για την επόμενη, ενώ ανοίγει τις ορέξεις  κεφαλαίου-εργοδοσίας για να μας πάρει πίσω ακόμα περισσότερες κατακτήσεις!

·   ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ -  ΚΑΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ !
·  ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !
· ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ  ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ 
· ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ  ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ!
· ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ !
·  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: