Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Αθήνα: Συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά κόντρα στην κυβερνητική απαγόρευση


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς παρά την στοιχισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες από κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ αλλά και την παρουσία σωμάτων καταστολής στο κέντρο από νωρίς το πρωί. Ο λαός κατέβηκε στο δρόμο να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά κόντρα στην απαγόρευση και την πρακτική της κυβέρνησης να μεταφέρει τον εορτασμό για τις 9 Μάη, με το πρόσχημα της προφύλαξης από τον κορονοϊο, την ίδια στιγμή που τρεις ημέρες μετά διαμηνύει την επιστροφή στην «κανονικότητα» για να κινηθεί η οικονομία.

Η Ταξική Πορεία μαζί με το ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση με κάλεσμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και διαδήλωση προς τη Βουλή καταλήγοντας στα Προπύλαια. Στο ίδιο σημείο καλούσαν η Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση, το TKP/ML, η ΟΚΔΕ, το Κόκκινο Δίκτυο και το Λαϊκό Μέτωπο από την Τουρκία.

Σημαντικό κομμάτι αγωνιστών στήριξε το μπλοκ της Ταξικής Πορείας δηλώνοντας πως οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Στην κατεύθυνση μαζικοποίησης της σημερινής συγκέντρωσης, κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα η Ταξική Πορεία, προσπαθώντας να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και υποταγής στην αστική νομιμότητα. Μέσα από την πρωτοβουλία για τους ανέργους αλλά και πλατιές παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους και γειτονιές κάλεσε τους εργαζόμενους να τιμήσουν στο δρόμο την εργατική Πρωτομαγιά αναδεικνύοντας  πως ο λαός σήμερα έχει ανάγκη από πραγματικούς αγώνες και όχι συμβολικές κινητοποιήσεις.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος από το ΣΕΚ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, στο υπουργείο Εργασίας από τη ΛΑΕ που πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία, ενώ ο Συντονισμός Σωματείων, οργανώσεις της Αριστεράς και του Αναρχικού χώρου καλούσαν σε συγκέντρωση και διαδήλωση στα Χαυτεία.

Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο υποταγμένο είναι στην αστική νομιμότητα. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ μιλούν για ανεύθυνους πολίτες που τολμούν να πραγματοποιούν διαδηλώσεις και το σύστημα χρησιμοποιεί το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, για να τινάξει από πάνω του την ευθύνη για το ξέσπασμα και τις συνέπειες τις πανδημίας, η «υπεύθυνη» δύναμη του ΚΚΕ, κάνει σημαία την ατομική ευθύνη και πραγματοποιεί συμβολική συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος, λαμβάνοντας τα εύσημα και τα χειροκροτήματα των αστικών ΜΜΕ!


Οι σημερινές διαδηλώσεις έδειξαν πως ο λαός δεν πρόκειται να υποταχθεί στην τρομοκρατία και το μέλλον που του επιφυλάσσουν. Παρά τις αδυναμίες και τα βήματα που πρέπει να γίνουν, αποτέλεσαν σίγουρα μια θετική παρακαταθήκη για την παραπέρα συγκρότηση λαού και εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που εξαπολύεται όλο αυτό το διάστημα και που πρόκειται να ενταθεί την αμέσως επόμενη μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: