Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ανταπόκριση Ηρακλείου από την κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων


Περισσότεροι από χίλιοι εργαζόμενοι στον τουρισμό συμμετείχαν στη σημερινή διαδήλωση στο Ηράκλειο. Θα χαρακτηρίζαμε την μαζικότητα της σημερινής κινητοποίησης πρωτόγνωρη κι ελπιδοφόρα, μιας και η αποσυγκρότηση, η εργοδοτική τρομοκρατία και η κινηματική αδράνεια κυριαρχούν χρόνια σε αυτόν τον κλάδο.

Έπειτα από χρόνια εκμετάλλευσης, με έντονη την αυθαιρεσία των ξενοδόχων και με σωματεία σφραγίδες, οι εργαζόμενοι του τουρισμού βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς να γνωρίζουν πότε και αν θα δουλέψουν. Με το σωματείο να παγώνει τις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους για τις ΚΣΣΕ και με την παράταση της ισχύος της σύμβασης μέχρι τις 31-8-20, οι εργαζόμενοι είναι για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με την εκμετάλλευση, την εκ περιτροπής εργασία και την ανασφάλιστη εργασία.


Το γεγονός ότι το σωματείο και η διοίκηση της ομοσπονδίας έρχονται σε επαφή με τον υπουργό τουρισμού Θεοχάρη, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα, αλλά και τη μόνη διέξοδο για αυτό το κομμάτι του λαού, που είναι να πάρει την κατάσταση στα δικά του χέρια, να αντιπαρατεθεί στις φωνές της συνδιαλλαγής, να οργανωθεί, να παλέψει και να διεκδικήσει την ζωή και επιβίωση του.

Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε με μοίρασμα εκατοντάδων προκηρύξεων, προσπαθώντας να αναδείξει τα ζητήματα της αντεργατικής επίθεσης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, μίλησε με αρκετό κόσμο και όσο μπόρεσε με τις λίγες δυνάμεις που είχε, έδειξε έμπρακτα την συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.

Η σημερινή διαδήλωση είναι μία θετική παρακαταθήκη και έδειξε ότι ο εργαζόμενος λαός, ακόμα και σε έναν από τους πιο μαύρους κλάδους, μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμά του στη δουλειά και στη ζωή. Το στοίχημα είναι αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί, να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο, να πολιτικοποιηθεί και να κάνει στην άκρη τους κάθε λογής εργατοπατέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: