Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ: Συγκέντρωση Πέμπτη 14/5 12:00 στο υπ. Υγείας

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!

Την ώρα που αποκαλύπτεται όλη η γύμνια του συστήματος περίθαλψης και τα αιτήματα των υγειονομικών έχουν δικαιωθεί στη συνείδηση του λαού, η κυβέρνηση επιχειρεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να διασπάσει τους εργαζόμενους και το ενιαίο μέτωπο πάλης τους.

Συναδέλφισσες-οι,
Η δημιουργία κλάδου νοσηλευτών χωρίς τους Δ.Ε. συναδέλφους παρουσιάζεται από τον φιλοκυβερνητικό τύπο σαν "δώρο" του πρωθυπουργού στους "ήρωες" των ημερών. Όμως... φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες. Γιατί ο παλιός πόθος της αποκοπής των νοσηλευτών από τους υπόλοιπους υγειονομικούς επιχειρείται να περάσει με νέα μορφή διαχωρισμού του νοσηλευτικού προσωπικού και απόκτησης ρόλου των καρεκλοκένταυρων της ΕΝΕ/ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ. Γιατί είναι σίγουρο ότι η διάσπαση δε βοηθά κανένα μας σε όποιο επίπεδο εκπαίδευσης και αν ανήκει.



Η κυβέρνηση,εκμεταλλευόμενη ακόμη και τον κορονοιό, προσπαθεί να μας διασπάσει για να μην ενώσουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις μισθών, μέτρα προστασίας, χαρακτηρισμό του χώρου δουλειάς μας ως ανθυγιεινού με ότι αυτό συνεπάγεται, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κρεβάτια ΜΕΘ, μαζικά τεστ και ότι άλλο χρειάζεται για ν' αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να διατυμπανίζει το υπουργείο και οι αρμόδιες επιτροπές ότι προστατεύουν τους ευάλωτους, όταν χιλιάδες συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή με μια χειρουργική μάσκα το 8ώρο για προστασία.

Οι νέοι συμβασιούχοι που πιάνουν δουλειά (ελάχιστοι σε σχέση με τις ανάγκες) μπαίνουν κατευθείαν στα βαθειά, με ελάχιστα μέτρα προφύλαξης. Εκατοντάδες συμβασιούχοι σε φύλαξη, καθαριότητα, εστίαση ("ήρωες" κι αυτοί) κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους για να ξαναθησαυρίσουν οι δουλέμποροι των συνεργείων.

Στο χρόνο που κερδήθηκε από την καραντίνα, κανένα αίτημα δικό μας ή του λαού δεν ικανοποιήθηκε. Άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα ότι ποτέ δεν ήταν αυτή η επιδίωξη της κυβέρνησης. Το πολιτικό κόστος για την ανεπάρκεια του συστήματος περίθαλψης που χρόνια διαλύουν όλες οι κυβερνήσεις και τις αντιδράσεις που αυτό θα δημιουργούσε ήθελε να αποφύγει. Με τη βοήθεια σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των Μ.Μ.Εξαπάτησης πλάσαρε την ατομική ευθύνη για να μας φορτώσει τη δική της ευθύνη για τα μέτρα που δεν πήρε.

Ο λαός τήρησε τα μέτρα αυτοπροστασίας, όχι γιατί πείστηκε από τους ειδικούς που άλλαζαν τις οδηγίες κατά 180 μοίρες ανάλογα με τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, αλλά γιατί ήξερε ότι, αν αρρωστήσει, την πάτησε και τον περίμεναν και τα εξοντωτικά πρόστιμα.

Όμως τώρα μας λένε "ν' αλλάξουμε σελίδα" για να δουλέψει η οικονομία τους. Έτσι οι νέοι είναι υγειονομική βόμβα μόνο στις πλατείες. Στα σχολεία και τις καφετέριες δε μεταδίδουν τον ιό. Επίσης στα εργοστάσια και τους άλλους χώρους δουλειάς δεν ισχύουν μέτρα προστασίας (το κόστος για την εργοδοσία είναι σημαντικότερο από τις ανθρώπινες ζωές).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι πως για το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό είμαστε αναλώσιμοι. Η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα θα συνεχιστεί και θα βαθύνει όσο η υγειονομική κρίση γίνεται οικονομική. Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε τα σπασμένα. Μόνη διέξοδος για να προστατεύσουμε τη δουλειά, τη ζωή και τα δικαιώματά μας είναι οι αγώνες μας. Να βγούμε μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις, στα προαύλια των νοσοκομείων, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις και ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ να διεκδικήσουμε:
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
  • Μέσα και μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους! Μαζικά τεστ σ’ όλο το προσωπικό!
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν! Να ανοίξουν πραγματικά κλίνες ΜΕΘ!
  • Χαρακτηρισμός του χώρου των νοσοκομείων ως ανθυγιεινού με ότι αυτό συνεπάγεται. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις!
  • Ίση, πλήρη και δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη για όλο το λαό!
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: