Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4/5 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης για να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 17 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου έχουν προχωρήσει σε απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 23/4.
Για ακόμα μια φορά ο υπουργός Μετανάστευσης Μηταράκης έδειξε ότι καμία διάθεση δεν έχει για ανάκληση των απολύσεων. Ακόμα και στην προγραμματισμένη συνάντηση  δεν ήθελε να παρευρεθούν μέλη του σωματείου της Υπηρεσίας Ασύλου παρά μόνο η ΑΔΕΔΥ. Το σαθρό επιχείρημα ότι λόγω "νομικών κωλυμάτων" δεν μπορεί να προχωρήσει στην ανανέωση των 17 συμβάσεων εργασίας αποτελεί, αφ΄ ενός άλλοθι για να περάσουν οι παράνομες και εκδικητικές απολύσεις για συνδικαλιστική δράση, αφ΄ ετέρου ξεκάθαρη προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών που έχει το υπουργείο και κυβέρνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο απολύει εργαζόμενους. Ήδη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν απολυθεί εκδικητικά εργαζόμενοι του σωματείου. 
Η αβεβαιότητα λοιπόν για τους 17 απολυμένους παραμένει. Στα θετικά καταγράφηκε η καλή μαζικότητα της συγκέντρωσης καθώς και η αλληλεγγύη που έδειξαν συλλογικότητες και σωματεία. 
Η Ταξική Πορεία δήλωσε έμπρακτα την στήριξη και την αλληλεγγύη της στην σημερινή συγκέντρωση και στο δίκαιο αυτόν αγώνα. 
Κρίσιμο για την επόμενη περίοδο είναι ο αγώνας για την ανάκληση των 17 απολύσεων, να μαζικοποιηθεί και να πλαισιωθεί από κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  Να ενισχυθεί η κατεύθυνση του συλλογικού παρατεταμένου αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, ως η μόνη κατεύθυνση που μπορεί να βάλει φραγμό στην ολομέτωπη επίθεση που αντιμετωπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: