Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

                              ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

Ανήμερα Πρωτομαγιάς εκδόθηκε η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επάνοδο στην οικονομική και κοινωνική «κανονικότητα», δηλαδή για τη διάσωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και του λαού!

Τρέχει να προλάβει η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό του ντόπιου κεφάλαιου, να ξαναβάλει μπρος τη μηχανή της «βαριάς» βιομηχανίας της χώρας, του τουρισμού (τόσο βαριά όσο ένα φτερό στον άνεμο των διαθέσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ) και των υπηρεσιών. Φυσικά, χωρίς να παρέχει καμία απολύτως εγγύηση για την προστασία των εργαζομένων. Ακριβώς όπως έκανε και με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στα εργοστάσια και στα ντελίβερι, που αφέθηκαν όλοι στην τύχη τους. Ή όπως έκανε με τους υγειονομικούς που είδαν τα δίκαια αιτήματά τους για προσλήψεις και μέτρα προστασίας να «πνίγονται» πίσω από υποκριτικά χειροκροτήματα.
  
Σήμερα, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο αφήνουν και πάλι στην προσωπική ευθύνη των εργαζομένων την αγορά μασκών, γαντιών και ειδών προστασίας, και μάλιστα απειλώντας τους με τσουχτερά πρόστιμα!!! Εκμεταλλεύονται την κακή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και το φόβο της απόλυσης για να τους εκβιάζουν να επιστρέψουν στις δουλειές όπως-όπως.
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!
  • ΝΑ ΜΗ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ!
  • ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ!
Μέσα στην πανδημία και την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» το σύστημα βρήκε την ευκαιρία να περάσει αντεργατικά μέτρα που σχεδίαζε χρόνια και η νέα ΠΝΠ διατηρεί τα μέτρα αυτά, με στόχο τη μονιμοποίησή τους:
  •  Συνέχιση της αναστολής εργασίας μέχρι 31 Μάη (και βλέπουμε).
  •  Χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  •  Ελαστικοποίηση της εργασίας και του ωραρίου.
  •  Συνέχιση της τηλεργασίας (που πάει να μονιμοποιηθεί) και της εκ περιτροπής εργασίας.
  •  Πάγωμα του κατώτατου μισθού για το 2020, με προοπτική μείωσης του.
Οι εργαζόμενοι και οι ζωές τους γίνονται λάστιχο με τη στήριξη της κυβέρνησης που επιδοτεί τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων! Άλλοτε θα τους καλούν για δουλειά με σπαστά ωράρια, άλλοτε θα τους έχουν σε αναστολή και θα τους λένε να δουλεύουν και άλλοτε θα δουλεύουν με διευρυμένα ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, γιατί αυτή είναι η «κανονικότητα» που έρχεται για τους εργαζομένους! Κι αν τίποτε από αυτά δεν βολεύει την εργοδοσία, τότε υπάρχουν και οι απολύσεις, οι οποίες ουσιαστικά απελευθερώνονται.

Στην αντίπερα όχθη... η κυβέρνηση «ξαφνικά» βρίσκει τα λεφτά και γίνεται πολύ γενναιόδωρη με τις μεγάλες επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο, καθώς με την νέα ΠΝΠ προβλέπονται επιδοτήσεις και εκπτώσεις σε καναλάρχες, κλινικάρχες, στον ΟΠΑΠ, στη γερμανική Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, και σε άλλους.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!! Θέλουν να φορτωθούμε τη νέα κρίση του σάπιου συστήματός τους. Βρήκαν την ευκαιρία να δυναμώσουν την επίθεση εναντίον μας. Μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι και να αποδεχόμαστε κάθε επιλογή τους. Και αν σήμερα ως έκτακτη ανάγκη εμφανίζεται η πανδημία του κορονοϊού, αύριο θα εμφανίζονται οι «ανάγκες της οικονομίας», δηλαδή οι δικές τους ανάγκες.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ! Να αντισταθούμε, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με τους αγώνες μας να πούμε ΟΧΙ στη μοιρολατρία και την υποταγή στον εργασιακό μεσαίωνα!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ / ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ / ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: