Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Αθήνα/21 Μάη: Ανταπόκριση από την κινητοποίηση των εργαζομένων στον χώρο της τέχνης




Με προκήρυξη που αφορά την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης προ αλλά και μετά κορωνοϊού, παρέμβηκε η Ταξική Πορεία στην κινητοποίηση στην Αθήνα για την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού που κάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και σωματεία, σύλλογοι και πρωτοβουλίες εργαζομένων στον χώρο της τέχνης.
H κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και συνέχισε με πορεία μέχρι το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.
Η παρέμβασή μας αντιμετωπίστηκε θετικά από τους εργαζόμενους στον χώρο της τέχνης, οι οποίοι πήραν με προθυμία την προκήρυξη και συζήτησαν μαζί μας τα προβλήματα του κλάδου. Έθεσε ως αιτήματα την καθολική ένταξή τους στα μέτρα στήριξης όσο υποχρεώνονται να απέχουν από την εργασία τους, καθώς και την διεκδίκηση κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Η ίδια η κινητοποίηση, παρ'όλες τις προβληματικές που μπορεί να ανιχνεύσει κανείς στη βάση της υποχώρησης του εργατικού κινήματος, ήταν πολύ μαζική και είχε παλμό, αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν από τον αγώνα τους για την διεκδίκηση του δικαιώματος στην δουλειά και στη ζωή.
Η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για τα ζητήματα των εργαζομένων στον χώρο της τέχνης θέλοντας να απαντήσει συγκροτημένα στην επίθεση που βιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: