Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Παρεμβάσεις για το εργατικό ατύχημα στο Ξυλόκαστρο

Παρεμβάσεις για το εργατικό ατύχημα στο Ξυλόκαστρο που οδήγησε μια εργάτρια στο θάνατο πραγματοποίησε η Ταξική Πορεία. Τη Δευτέρα, μια μέρα μετά, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ξυλοκάστρου μίλησε με εργαζόμενους και μοίρασε προκήρυξη. Αμέσως μετά έγινε παρέμβαση στο χωριό που έγινε το τραγικό περιστατικό. Σήμερα, ημέρα της κηδείας, παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ξυλόκαστρου και έξω απ' το δημαρχείο, που ήταν ερμητικά κλειστό.

Άλλωστε, η δημοτική αρχή είναι άφαντη κι εξαφανισμένη απ' την ημέρα του συμβάντος. Υπήρξε μόνο μια ανακοίνωση απ' τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, στην οποία υποστήριζε ότι η εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη και όχι ανασφάλιστη. Αυτό βέβαια διαψεύδεται απ' τους εργαζόμενους, που κάνουν λόγο για 600 ώρες ανασφάλιστης εργασίας.

Για άλλη μια φορά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ξυλοκάστρου κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας την ώρα της κηδείας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ δεν έβγαλε ούτε ανακοίνωση και τα εργατικά κέντρα του νομού αρκέστηκαν στα συλλυπητήρια.

Η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για να μην κλείσει έτσι αυτό το σοβαρό ζήτημα με την νεκρή εργάτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: