Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

ΑΘΗΝΑ 14/01: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Ταξική Πορεία πραγματοποίησε σήμερα, 14/1, συγκέντρωση καταγγελίας του θανατηφόρου εργοδοτικού εγκλήματος που έγινε την Πέμπτη 12/1, στο κέντρο της Αθήνας. Ένας οικοδόμος που εργαζόταν σε εργοταξιο της κατασκευαστικής εταιρείας “ΕΧΙΝΟΣ”, βρήκε τραγικό θάνατο όταν κομμάτι από μπετο αποκολλήθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Μπροστά από το εργοτάξιο ανοίχτηκε πανό και μοιράστηκε πλατιά η προκήρυξη για την καταγγελία του τραγικού περιστατικού, ενώ από τη ντουντούκα φωνάζονταν συνεχώς συνθήματα. Υπήρχε έντονη ανταπόκριση από τον κόσμο αφού πολλοί από τους περαστικούς ζήτησαν να μάθουν για το περιστατικό και κοντοσταθηκαν στο σημείο. Στο τέλος της παρέμβασης κρεμαστηκε το πανό έξω από το εργοτάξιο. 

Πανό στο σημείο κρέμασε και η Ταξική Αντεπίθεση.

Το νέο αυτό εργοδοτικο έγκλημα, που έρχεται να προστεθεί στο μπαράζ εργατικών ατυχημάτων όλου του τελευταίου διαστήματος, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Πρόκειται για ακόμη έναν θάνατο εργάτη που οφείλεται στην εργασιακη βαρβαροτητα που επιβαλλει η εργοδοσία και στην παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζομένους. 

Να βγούμε στο δρόμο να εκφράσουμε μαζικά και αποφασιστικά την τεράστια οργή μας, απαιτώντας να μη θυσιαστεί κάνεις άλλος εργάτης στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου! 

- Όχι άλλος νεκρός εργάτης για τα κέρδη του κεφαλαίου!

- Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματα μας!

- Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις!








Δεν υπάρχουν σχόλια: