Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Τρίτη 17 Γενάρη: Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 17/01, απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας και διαδήλωση μέχρι τη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στους Δήμους. Η κήρυξη της σημερινής 24ωρης απεργίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ ήρθε σε συνέχεια του θανάτου της 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους βγήκαν στο δρόμο για να καταγγείλουν τον θάνατο της συναδέλφου τους, ο οποίος ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας και των ελλιπών μέτρων προστασίας.

Με πανό συμμετείχαν η ΠΟΕ ΟΤΑ, το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η ΑΣΚ Δ. Αθηναίων, οι εργαζόμενοι από τους δήμους Πειραιά, Αιγάλεω, Κερατσινίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Ξυλοκάστρου και Μεταμόρφωσης. 

Η Ταξική Πορεία στήριξε την απεργιακή συγκέντρωση και συμμετείχε με πανό και συνθήματα, μοιράζοντας πλατιά την προκήρυξή της, καταγγέλλοντας το θάνατο της εργαζόμενης αλλά και την αντεργατική πολιτική που αυξάνει συνεχώς τα περιστατικά βαριών τραυματισμών και θανάτων των εργαζομένων. 

Κρίνεται αναγκαία η συνέχιση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου που τσακίζει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, φέροντας την πλήρη ευθύνη για τα εργοδοτικά εγκλήματα! Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες και τις λογικές συνδιαχείρισης των συνδικαλιστικών ηγεσιών. 
Όπλο τους ο οργανωμένος μαζικός αγώνας με εργαλεία τα συνδικαλιστικά τους όργανα και την απεργία!
























Δεν υπάρχουν σχόλια: