Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συγκέντρωση το Σάββατο, 14/01 στις 12:00, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου


Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη 12/1 στο κέντρο της Αθήνας όπου κομμάτι μπετόν αποκολλήθηκε και χτύπησε οικοδόμο στο κεφάλι! Πρόκειται για εργοτάξιο δόμησης ξενοδοχείου επί της οδού Ακαδημίας της κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΧΙΝΟΣ» η οποία φέρει και την αμέριστη ευθύνη για το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα!

Η σωρεία εργατικών ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα με αυξημένη ταχύτητα αποτελούν τα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων που στηρίζουν την αλόγιστη αύξηση των κερδών της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου. Έτσι, η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων, προστασίας που αποτελούν παράγοντα μεγάλης σημασίας για την προστασία των εργαζόμενων είτε δεν τηρούνται είτε είναι ανύπαρκτα μιας και τους κοστίζουν!  Παράλληλα, τα γνωστά εξαντλητικά ωράρια στα οποία καλούνται να δουλέψουν εργάτες στις διάφορες κατασκευαστικές ώστε να αυξάνεται η παραγωγικότητα στο βωμό της «ανάπτυξής» τους, αυξάνουν τις πιθανότητες τέτοιων ατυχημάτων.

Ο θάνατος του εργάτη οικοδόμου που πήγε να βγάλει το μεροκάματό του δεν είναι μια ατυχής συγκυρία, αλλά όπως ανακοίνωσε και το Συνδικάτο Οικοδόμων έπειτα από την επίσκεψη του στο σημείο, θα είχε αποφευχθεί εάν υπήρχαν μέτρα προστασίας!
Το νέο αυτό με τον τραγικό θάνατο του οικοδόμου που συνέβη μέσα στο κέντρο της Αθήνας μόνο οργή και φρίκη προκαλεί, που πρέπει να μετατραπεί σε πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική που εντείνεται μέρα με τη μέρα και στην εργοδοσία που είναι η υπεύθυνη για την εφαρμογή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: