Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ανταπόκριση από τη σημερινή κινητοποίηση των γιατρών στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς"

Τρίωρη στάση εργασίας με την κάλυψη της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. είχαν σήμερα 17 Γενάρη οι γιατροί του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" της Αθήνας. Ο λόγος ήταν η ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα τμήματα, αλλά κυρίως στις παθολογικές κλινικές, εξαιτίας των ελλείψεων σε εργαζόμενους και κυρίως γιατρούς. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό, όμως διοίκηση και υπουργείο όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να το λύσουν αλλά το οξείνουν κιόλας.

Έτσι αφού για την κατά 500% πληρότητα των παθολογικών κλινικών του νοσοκομείου φταίγανε οι ασθενείς που δεν πάνε αλλού, οι γιατροί που κρατάνε περισσότερο τους αρρώστους και δεν τους δίνουν εξιτήριο στην ώρα τους, οι ιώσεις που κυκλοφορούν και όλοι οι άλλοι εκτός απ' τους ίδιους, τώρα θα έχουν να κατηγορούν κι όσους απ' τους εργαζόμενους δεν αντέχουν τις αφόρητες συνθήκες δουλειάς κι οδηγούνται σε παραίτηση...

Η κατάσταση είναι παραπάνω από τραγική και δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμία διάθεση να γίνουν προσλήψεις ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες. Απ' την άλλη, η όποια διάθεση των εργαζόμενων να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες σκοντάφτει στην κατάσταση των σωματείων. Οι ηγεσίες τους όχι μόνο δεν θέλουν να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζόμενων, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να τους καλλιεργήσουν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία ή τις εκλογικές αυταπάτες.

Σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία, όμως, εκφράζονται διαθέσεις αντίστασης.

Στο "Γ. Γεννηματάς" σήμερα συγκεντρώθηκαν περίπου 50-60 γιατροί αλλά και άλλοι εργαζόμενοι, κάποιοι από αυτούς μίλησαν για τις συνθήκες που επικρατούν, έγιναν τοποθετήσεις από μέλη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ. Ως Ταξική Πορεία, τονίσαμε ότι το πρόβλημα είναι κοινό για όλους τους εργαζόμενους γι' αυτό θα πρέπει να το παλέψουν από κοινού. Στο τέλος της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία που επιχείρησε να πάει στο γραφείο του διοικητή ανακάλυψε ότι αυτός, όπως κι η αναπληρώτρια διοικήτρια, έλειπαν.

Ως επόμενο βήμα ορίστηκε η κατεύθυνση για Γενική Συνέλευση όλων των εργαζόμενων την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ αν το Δ.Σ. του συλλόγου αρνηθεί, να πραγματοποιηθεί συνέλευση των γιατρών.

Για να ελπίζουμε σε νίκες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: