Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Συγκέντρωση στο νοσοκομείο "Αγ. Σάββας" ενάντια στην απόλυση του προέδρου του σωματείου Κ. Καταραχιά


Αρκετά μαζική, με διπλάσιους συγκεντρωμένους απ' την προηγούμενη φορά, ήταν η συγκέντρωση που έγινε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο "Αγ. Σάββας", ενάντια στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του σωματείου, γιατρό Κ. Καταραχιά.

Η ιστορία ξεκινά απ' το φθινόπωρο, όταν στις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων για τα πολλά κρούσματα COVID τόσο στους αρρώστους όσο και στο προσωπικό, η διοικήτρια απάντησε με ΕΔΕ σε τρεις εργαζόμενους που νόσησαν. Ακολούθησαν αντιδράσεις, όχι μόνο από τον "Αγ. Σάββα", για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Κλιμακώνοντας, η ΥΠΕ μετέθεσε τον πρόεδρο του σωματείου (ακτινολόγο γιατρό) στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Σωτηρία" για τρεις μήνες.

Κάποιες κινητοποιήσεις που έγιναν δεν κατάφεραν ν' αποτρέψουν τη μετακίνηση, οπότε η ΥΠΕ θεώρησε πως μπορεί εύκολα να κάνει το επόμενο καθοριστικό της βήμα. Ενώ ανανέωσε τις συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών ως το τέλος Οκτώβρη του 2021, στο συγκεκριμένο γιατρό η ανανέωση ήταν μέχρι το Μάρτη, που τελειώνει η μετακίνησή του στο "Σωτηρία".

Ενάντια σ' αυτή την εκδικητική απόλυση, που μαζί με τις διώξεις στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, τη διευθύντρια της παθολογικής κλινικής στο Ρέθυμνο και άλλους γιατρούς και νοσηλευτές που απλά μίλησαν δημόσια για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, θέλει να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας, κινητοποιήθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι από νοσοκομεία και συνδικαλιστές από άλλους χώρους.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΕΝΓΕ προκήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας και το σωματείο 4ωρη. Η συμμετοχή των εργαζόμενων του νοσοκομείου ήταν αρκετά μαζική. Μετά τις τοποθετήσεις, ακολούθησε πορεία στην ΥΠΕ. Στη συνάντηση που έγινε, ο διοικητής υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, με πιθανότερο σενάριο την παράταση της σύμβασης του Κ. Καταραχιά ως τον Οκτώβρη, αλλά όχι να επιστρέψει στον "Αγ. Σάββα".


Η Ταξική Πορεία συμμετείχε με πανό και προκήρυξη, αναδεικνύοντας ότι οι διώξεις αυτές, που συνοδεύουν την ένταση της επίθεσης τόσο στα δημοκρατικά-συνδικαλιστικά όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού, πρέπει ν' απαντηθούν με μαζικές κινητοποιήσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια: