Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Για τις 23 Φλεβάρη αναβλήθηκαν οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Αναβολή μιας εβδομάδας ανακοίνωσαν για τις κινητοποιήσεις τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υγειονομικών, ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ. Ως αιτία αναφέρουν την κακοκαιρία, ωστόσο εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αναφέρουν ότι μέρες πριν την κακοκαιρία ακουγόταν η πρόθεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας να κάνει πίσω από την απόφαση γα κινητοποιήσεις. Αυτό επιτείνεται και από την ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΟΕΔΗΝ για την αναβολή των κινητοποιήσεων, στην οποία δεν αναφέρεται ως αιτία μόνο η κακοκαιρία αλλά και οι "έξτρα ανάγκες σε προσωπικό που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας".

Επιπλέον, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του εάν και πώς θα συντονιστούν στο δρόμο οι  κινητοποιήσεις. Βέβαια, αυτό καθόλου δεν φαίνεται να προβληματίζει την ΠΟΕΔΗΝ η οποία έσπευσε να ανακοινώσει το δικό της ραντεβού, ίδιο με αυτό που αναβλήθηκε, για τις 10:00 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας, ενώ η ΟΕΝΓΕ αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες τη νέα ώρα και τον τόπο της απεργιακής συγκέντρωσης. 

Στις μέρες που ακολουθούν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί πρέπει να θέσουν επιτακτικά το ζήτημα της ενότητας του κλάδου και να απαιτήσουν την κοινή συμπόρευσης του κλάδου στο δρόμο. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν κανένα ενδεχόμενο υπαναχώρησης των συνδικαλιστικών ηγεσιών από την απόφαση για απεργιακή απάντηση.

23 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ -
    ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!
  • ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  • ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ!
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: